Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Slachtofferhulp Nederland lanceert Platform Voor Professionals

Slachtofferhulp Nederland lanceert vandaag, op de Europese Dag van het Slachtoffer, het Platform Voor Professionals om slachtoffers te kunnen helpen. Hierop staan met praktische tips, ondersteuning en handige doorverwijstools. Het platform is volgens Slachtofferhulp Nederland nodig, omdat voor professionals niet altijd duidelijk is hoe een slachtoffer het beste kan worden geholpen.

Platform voor Professionals van Slachtofferhulp Nederland

Per jaar worden 4 miljoen mensen slachtoffer van een misdrijf, verkeersongeval of calamiteit. Voor het herstel van het slachtoffer is het belangrijk dat hij of zij op de juiste manier geholpen wordt door mensen uit de sociale of professionele omgeving. Toch is dit niet altijd duidelijk.

Beroepsgroepen

Veel beroepsgroepen waaronder docenten, sociaal werkers, vertrouwenspersonen, bewindvoerders en huisartsen, krijgen direct of indirect te maken met slachtoffers. Uit onderzoek van Slachtofferhulp Nederland blijkt dat deze professionals niet altijd weten hoe ze een slachtoffer het best kunnen helpen. Ook geven zij aan:

  • te willen weten hoe je erachter komt dat iemand slachtoffer is;
  • welke gesprekstechnieken ze kunnen gebruiken;
  • naar welke instanties slachtoffers doorverwezen kunnen worden.

Om in die behoefte te voorzien, kunnen professionals vanaf vandaag terecht bij op het Platform Voor Professionals. Op het platform wordt onder andere uitgelegd hoe stresssignalen herkend worden en wordt geadviseerd wanneer en naar welke instanties slachtoffers kunnen worden doorverwezen.

Ook kunnen professionals via de Expertlijn in contact komen met een specialist van Slachtofferhulp Nederland om praktijkgevallen te bespreken. Daarnaast biedt Slachtofferhulp Nederland acute hulp bij calamiteiten, advies op slachtofferbeleid en trainingen op het gebied van bijvoorbeeld slachtofferrechten.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid