Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Situatie in aandachtswijk nagebootst in virtual reality-video

Hoe is het om je regelmatig onveilig te voelen door de aanwezigheid van overlastgevende (criminele) jeugdgroepen? De deuren van je winkel of snackbar bijna niet meer open te doen, uit angst voor bedreigingen, afpersing of overvallen? Maar anderzijds, hoe is het om op te groeien in zo’n wijk?

Het arrondissementsparket Amsterdam heeft een virtual reality-video ontwikkeld waarmee de lokale situatie in een aandachtswijk wordt nagebootst. De video wordt gebruikt om medewerkers van het parket en de ketenpartners bewust te maken van de situatie in sommige wijken en om, los van vooroordelen, te kijken buiten de eigen kaders.

Het arrondissementsparket Amsterdam levert met zijn strafrechtelijke instrumenten een belangrijke bijdrage aan de aanpak van de jeugdgroepen. De context van de buurt geeft betekenis aan de omstandigheden of omgeving waarbinnen het feit is gepleegd.

Om het bewustzijn van de medewerkers hierover te vergroten is het noodzakelijk om het gevoel daadwerkelijk te ervaren. Middels virtual reality (VR) is een eigen beleving voor de collega’s geschapen waarbij deze impact ervaren wordt.

In een kort filmpje voel en beleef je de impact van de aanwezigheid van deze jongeren op buurtbewoners en ondernemers.

Wil je meer informatie? Neem contact op met Colin Voetee. Op de website wegwijzerjeugdenveiligheid.nl van het CCV vind je meer informatie over de aanpak van jeugdgroepen'.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid