Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Serie bijeenkomsten Buitengebied Alert in omgeving Apeldoorn

In het kader van het project Veilig Buitengebied organiseert Platform Veilig Ondernemen (PVO) Oost-Nederland 5 bijeenkomsten 'Buitengebied Alert' voor ondernemers en bewoners van het buitengebied van Apeldoorn.

Deze bestaan uit een welkomstwoord van burgemeester Ton Heerts van Apeldoorn en een presentatie 'Ondertussen in het Buitengebied' van Anton Jansen, manager PVO Oost-Nederland, en Paul van der Weiden, adviseur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV).

De veiligheid van het buitengebied in Nederland staat steeds meer onder druk door de toename van criminele activiteiten. Door de uitgestrektheid van de buitengebieden kunnen criminelen er vaak ongezien opereren. Boerenbedrijven en tuinders krijgen te maken met diefstal van diesel, koperen spuitkoppen en kostbare landbouwmachines op het erf.

Drugslabs

Ook steken hennepkwekerijen en xtc-labs steeds vaker de kop op in een afgelegen schuur of stal. Al dan niet met (gedwongen) medewerking van de eigenaar. De problemen beperken zich niet tot de bedrijven zelf. De buitengebieden zijn ook in trek als het gaat om de dumping van chemisch afval en drugsafval. De grondeigenaar draait vervolgens op voor het opruimen hiervan. 

Criminaliteit buitengebied Apeldoorn

Ook in het buitengebied van de gemeente Apeldoorn wordt steeds meer drugscriminaliteit gesignaleerd. Om te voorkomen dat bewoners hier slachtoffer van worden, worden bijeenkomsten georganiseerd. Het doel is uiteindelijk een veiliger buitengebied van Apeldoorn voor inwoners en ondernemers.

De eerste bijeenkomst heeft al plaatsgevonden. De komende bijeenkomsten vinden plaats op:

  • Woensdag 11 mei: Beekbergen, Oosterhuizen en Lieren, locatie: De Hoge Weye Beekbergen
  • Woensdag 18 mei: Beemte Broekland/Wenum Wiesel, locatie: Dorphuis Ons Huus Beemte Broekland
  • Dinsdag 31 mei: Klarenbeek en Loenen, locatie: De Bruisbeek Loenen
  • Woensdag 8 juni: Radio Kootwijk/Hoenderloo, locatie: Dorpshuus Hoenderloo.

De bijeenkomsten starten om 20.00 uur, met inloop vanaf 19.30 uur.

Aanmelden 

Mocht je onverhoopt niet in staat zijn bij de Buitengebied Alert van jouw woonomgeving aanwezig te zijn, dan ben je vrij een van de andere bijeenkomsten te bezoeken.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid