Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Save the date: Helingmiddag 20 oktober 2022

Jaarlijks zijn er ruim 1,3 miljoen slachtoffers van vermogensdelicten en bijna 2 miljoen slachtoffers van gedigitaliseerde criminaliteit. Criminelen verdienen veel geld door gestolen spullen fysiek of online te verkopen. Op 20 oktober vindt de bijeenkomst Stop Heling, Stop Misdaad plaats, waarin aandacht wordt besteed aan alle aspecten van helingbestrijding.

Maatregelen tegen heling

De afgelopen jaren is fors geïnvesteerd in het bestrijden van heling. Denk aan innovatieve ontwikkelingen zoals de database Stop Heling, het Digitaal Opkopers Register (DOR), het Digitaal Opkopers Loket (DOL) en het Digitaal Opkopers Controlesysteem (DOC). Deze systemen dragen niet alleen bij aan het tegenwerken van de afzetmarkt voor gestolen spullen, maar helpen ook bij het opsporen van helers en stelers. Veel lokale handelaren werken al met het DOR en DOL. Het doel is om deze aanpak bij wet landelijk in te voeren.

Presentaties en workshops

Tijdens de bijeenkomst 'Stop Heling, Stop Misdaad' besteden we in presentaties en workshops aandacht aan alle aspecten van de helingbestrijding. Van de lokale invoering van DOL en DOR tot en met het plannen en uitvoeren van controles. Van de nieuwe juridische bepalingen tot en met het gebruik van DOR voor de opsporing van helers en stelers. Daarnaast is er ruimte voor het stellen van praktische vragen, het delen van lokale kennis, het verzamelen van communicatiemateriaal en het opbouwen van een netwerk met lokale en landelijke collega’s in de helingbestrijding.

Programma

  • Wanneer: 20 oktober 2022
  • Tijdstip: 12.00 – 17.30 inclusief inlooplunch en afsluitende borrel
  • Voor wie: gemeentelijke beleidsmedewerkers, boa’s en politie
  • Waar: Het Mariënhof in hartje Amersfoort

Binnenkort versturen we de officiële uitnodiging met het programma en kun je je aanmelden voor de Helingmiddag. Deelname is gratis. Reserveer je de datum alvast in je agenda? We zien je graag op 20 oktober!

De Helingmiddag wordt georganiseerd door Politie, ministerie van Justitie en Veiligheid, gemeente Eindhoven en het CCV.

Zonder heling, minder inbraken, diefstallen, straatroven en overvallen. Daarom pakken steeds meer gemeenten heling actief aan. Bekijk voor meer informatie het CCV-dossier Heling.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid