Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Samen sterk met het team Veiligheid en Zorg van het CCV

In de vernieuwde factsheet ‘Samen Sterk’ lees je in het kort waar het team Veiligheid en Zorg van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) voor staat en wat het doet.

Cooperation,Environment,Charity,Concept.,Nature,Support,volunteer,People,,Social.,Professional,Corporate

Het CCV ziet dat samenwerken met verschillende partners een hele uitdaging is en dat geldt zeker ook voor de samenwerking tussen veiligheids- en zorgprofessionals. Zoiets ‘eenvoudigs’ als het taalgebruik dat de verschillende professionals gebruiken kan zorgen voor onderlinge irritatie. Ook kan het effect hebben op de kwaliteit van de samenwerking.

Ervaring team Veiligheid en Zorg

Het is bekend dat veiligheidsprofessionals vaak meer actiegericht zijn en termen gebruiken als ‘aanpakken, lik-op-stuk, doelgericht’. Waar professionals uit het sociale domein meer spreken van ‘inclusief, samen op zoek naar oplossingen, de juiste zorg bieden’. De ervaring van het team Veiligheid en Zorg van het CCV is intussen wel dat er altijd ingangen te vinden zijn om beter met elkaar samen te werken en gezamenlijke problemen op te lossen. Als je maar weet waar je moet zoeken.

Activiteiten CCV-team voor 2021

In de vernieuwde factsheet ‘Samen Sterk’ lees je over de activiteiten van dit CCV-team voor 2021. De CCV-adviseurs Veiligheid en Zorg verbinden, versterken en ondersteunen professionals uit het veiligheidsdomein én het sociaal domein bij hun opgave om elke dag opnieuw het verschil te maken voor hun inwoners en cliënten. Dat doet het team onverminderd op deze 3 pijlers:

  • Kwetsbare gezinnen en personen
  • Veilige en sociale wijken
  • Regie en organisatie.

Versterken samenwerking

De oplossing van complexe problemen waar veel professionals tegelijkertijd aan samenwerken, vergt een aanpak van lange adem, durven vallen en opstaan en vooral ook het lef om te experimenteren. Zo kom je met kleine stappen vooruit en in de praktijk blijkt dat er overal nog winst te boeken is.

Het CCV-team blijft inzetten op onder meer het versterken van de samenwerking, het leren van elkaar en het versterken van professionals (anders leren kijken). “Dit is een belangrijke en blijvende investering waarbij we met professionals kleine stapjes zetten. Deze stapjes zijn nodig om de samenwerking goed in te bedden en de gezamenlijke opgave gericht op te pakken,” vertelt Nicole Langeveld, adviseur Veiligheid en Zorg.

Voor starters en ervaren professionals

Het aanbod van het team Veiligheid en Zorg is breed. Of je nu net begint in dit werkveld of een ervaren professional bent, het team heeft ook voor jou een passend aanbod bij je vraag. Dit bestaat onder meer uit het beantwoorden van korte vragen via de mail of telefoon, vragenuurtjes, intervisiebijeenkomsten, workshops, trainingen, procesbegeleiding en advies op maat. Als professional kun je ook aansluiten bij het Deskundigenpanel Veiligheid en Zorg. Gemiddeld 4 keer per jaar word je dan op de hoogte gehouden over actuele onderwerpen op veiligheid en zorg; zowel online als ook offline.

Nieuwsgierig geworden naar wat we doen en wie we zijn?

Lees de factsheet 'Samen sterk'

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid