Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Podcasts datingfraude goed beluisterd

De podcasts van de online campagne ‘Check nu je date!’ is vanaf de start op 28 december al meer dan 7.000 keer gedownload. De campagne richt zich op mensen die online op zoek zijn naar een date of al een online relatie hebben. Slachtoffers van datingfraude vertellen in drie podcasts hun verhaal om zo online daters te waarschuwen. Ook de Fraudehelpdesk en Slachtofferhulp Nederland komen in de podcasts aan het woord.

Signalen datingfraude

Bij online datingfraude word je opgelicht door iemand die je hebt leren kennen op een datingsite, website, social media of online game. Mila Cassée, adviseur van het CCV: “Geld vragen, overladen met liefde en niet willen (video)bellen zijn signalen om alert op te zijn. Als je vermoedt dat je wordt opgelicht, meld je dan bij de Fraudehelpdesk, doe aangifte bij de politie en schakel voor juridische en psychische hulp Slachtofferhulp Nederland in.”

Ook aandacht besteden aan datingfraude?

Voor de datingfraudecampagne is gekozen voor de wintermaanden, omdat het dan op de datingplatforms altijd drukker is. Match Group toont van 28 december tot en met 28 februari de campagne op Tinder en Lexa om online daters te helpen signalen van datingfraude te herkennen en zichzelf online beter te beschermen. In diezelfde periode zijn ook regelmatig advertenties op Facebook en Instagram te zien. Wil jij ook op jouw social media aandacht besteden aan datingfraude? Download dan de campagnematerialen en link naar hetccv.nl/dating.

Samenwerking campagne

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) biedt samen met het ministerie van Justitie en Veiligheid, onlinedatingservice expert Match Group, de Online Dating Association, de Fraudehelpdesk, Slachtofferhulp Nederland en gemeente Amsterdam online daters handvatten om te voorkomen dat ze worden opgelicht in de liefde.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid