Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Pak zorgfraude aan met de producten van het CCV

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) helpt gemeenten en andere partijen bij de aanpak van zorgfraude. Hiervoor zijn 2 producten beschikbaar: procesbegeleiding en het barrièremodel PGB-fraude.

Sinds een aantal maanden is er mede door de volgende onderzoeken veel aandacht voor zorgfraude:

In het laatstgenoemde onderzoek worden nog geen landelijke conclusies getrokken. De verwachting is echter wel dat wanneer gemeenten of andere organisaties actief met dit onderwerp aan de slag gaan, er meer gevallen van zorgfraude boven water komen.

rechtbank

Procesbegeleiding op het gebied van zorgfraude

Wil jij in jouw gemeente actief aan de slag met de aanpak van zorgfraude? Of loop je vast in de aanpak? Schakel dan het CCV in. De adviseurs van het CCV begeleiden je graag om tot een concreet plan van aanpak te komen. In diverse sessies helpt het CCV je om signalen te verzamelen, een gezamenlijke definitie van het probleem te formuleren, focus aan te brengen en doelen op te stellen. Dit zorgt ervoor dat jij daarna direct aan de slag kunt. Wil je meer weten over de procesbegeleiding van het CCV? Neem dan contact op met CCV-adviseur Nicole Langeveld

Barrièremodel op maat

Samen met de VNG en verschillende inhoudelijke experts heeft het CCV het barrièremodel PGB-fraude ontwikkeld. In het algemene model staan alle gelegenheden waar fraudeurs gebruik van maken. Ook vind je er welke barrières opgeworpen kunnen worden om PGB-fraude tegen te gaan. Het barrièremodel PGB-fraude kan ook op maat worden gemaakt voor een specifieke situatie in een gemeente of organisatie. Wil je meer weten over het model of het maatwerk? Neem dan contact op met CCV-adviseur Lienke Hutten.
 

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid