Product toegevoegd aan winkelmand
 

Nieuws

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Aantal auto-inbraken stijgt

  01 maart 2023

  Het aantal inbraken in auto's neemt toe. De levertijd voor auto-onderdelen is lang, daardoor is het handelen in gestolen onderdelen lucratief. Criminelen hebben vooral interesse in stuurwielen, navigatieblokken en koplampen.

  Lees meer

  ToeZine: Spieken? Ja, vooral doen!

  28 februari 2023

  Spieken is verleidelijk, je kijkt af bij een ander omdat je het antwoord niet weet of wilt controleren. Van jongs af aan wordt ons geleerd dat spieken slecht is. Maar kan spieken soms niet juist helpend zijn?

  Lees meer

  Bezoekers van de Huishoudbeurs laten zich informeren over veiligheid

  27 februari 2023

  Van 18 tot en met 24 februari vond de Huishoudbeurs plaats in RAI Amsterdam. Het ministerie van Justitie en Veiligheid stond samen met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV), de politie en verzekeraar Interpolis op de beurs om de bezoekers te informeren over onderwerpen, zoals online veiligheid, inbraakpreventie, heling en…

  Lees meer

  Secondant: ‘Werkt iets niet? Mooi, dat hebben we dan geleerd’

  27 februari 2023

  Samenwerken met de politie verrijkt het wetenschappelijke werk van Stijn Ruiter. Hij is geen consument van politiedata meer, vertelt hij in Secondant. De senior onderzoeker bij het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR) kijkt mee naar problemen, helpt bij het opzetten van onderzoek en evalueert interventies. Want…

  Lees meer

  Onder mijn ogen, serious game voor docenten

  23 februari 2023

  ‘Onder mijn ogen’ is een serious game voor docenten van het (voorbereidend) middelbaar beroepsonderwijs en praktijkonderwijs. Via het spel leren docenten signalen van criminele uitbuiting en ondermijning te herkennen bij hun studenten en hoe ze daarmee om kunnen gaan.

  Lees meer

  PVO-adviseur: 'Winkeldiefstal wordt makkelijker door zelfscans'

  22 februari 2023

  De politie ziet door het hele land een stijging van het aantal winkeldiefstallen. De toename van het aantal zelfscankassa’s levert hier een grote bijdrage aan., “Stelen is makkelijker geworden”, weet Martijn Wildeboer van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV).

  Lees meer

  Van droom naar daad in wijk Bleijerheide

  22 februari 2023

  In de buurt Bleijerheide in Kerkrade gingen bewoners, gemeente en andere belanghebbenden samen aan de slag om de wijk weer de glans te geven die zij ooit had. Ook het CCV nam deel om inzichten uit de vernieuwde Veiligheidseffectrapportage (VER) te vertalen naar concrete maatregelen voor deze wijk.

  Lees meer

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid