Product toegevoegd aan winkelmand
 

Nieuws

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  Nieuw CCV-dossier: informatiepositie gemeenten

  02 februari 2016

  Een goede informatiepositie is essentieel voor gemeenten en lokaal bestuur die de openbare orde moeten handhaven en regie willen voeren op lokaal veiligheidsbeleid. Daarom introduceert het CCV het webdossier informatiepositie gemeenten.

  Lees meer

  Platform Secondant: Wie doet het licht aan?

  29 januari 2016

  Nieuw op het platform van Secondant is een artikel van Marnix Eysink Smeets over de impact van migratie op de samenleving. Eysink Smeets is lector 'Publiek Vertrouwen in Veiligheid' bij Hogeschool Inholland en voorzitter van de Stichting Landelijke Expertisegroep Veiligheidspercepties.

  Lees meer

  ToeZine over WRR: toezichthouders kunnen meer van elkaar leren

  26 januari 2016

  De Onderwijsinspectie die de Raad van Toezicht van een scholengemeenschap op de vingers tikt. Een vernietigend rapport van de commissie-Hoekstra over het financiële toezicht op woningcorporatie Vestia. Interne en externe toezichthouders in de semipublieke sector zijn de laatste jaren meer in elkaars vaarwater terechtgekomen, zo valt te lezen op…

  Lees meer

  ToeZine: Hulp in strijd tegen fraude in zorg

  20 januari 2016

  Een thuiszorgorganisatie die schoonmaakwerkzaamheden declareert als medische verzorging? Of een zorginstelling die sjoemelt met persoonsgebonden budgetten? Allemaal fraude. Gemeenten krijgen nu hulp in hun strijd tegen die fraude in de zorg. In Toezine een artikel over het Expertteam Fraudepreventie en handhaving van de VNG.

  Lees meer

  Wijkbewoners Limburg testen veiligheid met CCV

  19 januari 2016

  In Weert wordt geëxperimenteerd met een nieuwe aanpak bij veiligheidsbeleving. Dat betekent samengevat niet direct de politie bellen maar eerst ervaren of dat gevoel van onveiligheid wel klopt. Het CCV voert samen met de wijkraad in Weert een pilot uit om die nieuwe aanpak uit te proberen. Ook de gemeente, politie en de welzijnsinstelling Punt…

  Lees meer

  ToeZine voert de frequentie op en verschijnt wekelijks

  19 januari 2016

  ToeZine is voor veel professionals in de handhaving, het toezicht en de inspectie een belangrijke bron van inspiratie en informatie. Om u als lezer nog beter tegemoet te komen in uw informatiebehoefte, verschijnen er in 2016 met grotere regelmaat artikelen op ToeZine.nl.

  Lees meer

  Platform Secondant: Na Keulen

  18 januari 2016

  Op het Platform van Secondant is een artikel van Joanne van der Leun over de gebeurtenissen in Keulen verschenen. Van der Leun is hoogleraar Criminologie aan de faculteit Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden en gespecialiseerd in vraagstukken rondom migratie en veiligheid.

  Lees meer

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid