Product toegevoegd aan winkelmand
 

Nieuws

Nieuws

Filter nieuwsberichten

  ToeZine over WRR: toezichthouders kunnen meer van elkaar leren

  26 januari 2016

  De Onderwijsinspectie die de Raad van Toezicht van een scholengemeenschap op de vingers tikt. Een vernietigend rapport van de commissie-Hoekstra over het financiële toezicht op woningcorporatie Vestia. Interne en externe toezichthouders in de semipublieke sector zijn de laatste jaren meer in elkaars vaarwater terechtgekomen, zo valt te lezen op…

  Lees meer

  ToeZine: Hulp in strijd tegen fraude in zorg

  20 januari 2016

  Een thuiszorgorganisatie die schoonmaakwerkzaamheden declareert als medische verzorging? Of een zorginstelling die sjoemelt met persoonsgebonden budgetten? Allemaal fraude. Gemeenten krijgen nu hulp in hun strijd tegen die fraude in de zorg. In Toezine een artikel over het Expertteam Fraudepreventie en handhaving van de VNG.

  Lees meer

  Wijkbewoners Limburg testen veiligheid met CCV

  19 januari 2016

  In Weert wordt geëxperimenteerd met een nieuwe aanpak bij veiligheidsbeleving. Dat betekent samengevat niet direct de politie bellen maar eerst ervaren of dat gevoel van onveiligheid wel klopt. Het CCV voert samen met de wijkraad in Weert een pilot uit om die nieuwe aanpak uit te proberen. Ook de gemeente, politie en de welzijnsinstelling Punt…

  Lees meer

  ToeZine voert de frequentie op en verschijnt wekelijks

  19 januari 2016

  ToeZine is voor veel professionals in de handhaving, het toezicht en de inspectie een belangrijke bron van inspiratie en informatie. Om u als lezer nog beter tegemoet te komen in uw informatiebehoefte, verschijnen er in 2016 met grotere regelmaat artikelen op ToeZine.nl.

  Lees meer

  Platform Secondant: Na Keulen

  18 januari 2016

  Op het Platform van Secondant is een artikel van Joanne van der Leun over de gebeurtenissen in Keulen verschenen. Van der Leun is hoogleraar Criminologie aan de faculteit Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden en gespecialiseerd in vraagstukken rondom migratie en veiligheid.

  Lees meer

  Secondant: minder mensen slachtoffer van hacken

  12 januari 2016

  Uit een artikel in Secondant een opvallend feit: meer mensen worden opgelicht via internet als ze iets kopen of verkopen. Maar het aantal mensen dat slachtoffer is van hacken, daalt juist. Ook het aantal mensen dat slachtoffer wordt van digitale identiteitsfraude is gedaald.

  Lees meer

  Gratis bijeenkomst Overvallen en Opstaan

  06 januari 2016

  Zo dichtbij. Wat hebben wij eigenlijk gedaan om de overval op de winkel van de buurman te voorkomen? De impact van een overval is groot voor de slachtoffers, maar ook voor mogelijke getuigen, winkeliers en medewerkers van winkels in de buurt.

  Lees meer

  Secondant: Terugblik 2015 in tien hoogtepunten

  05 januari 2016

  Dat in chique wijken meer wordt ingebroken dan in achterbuurten, is een mythe. Hoe dichten we de kloof tussen gemeenten en actieve burgers? De anonimiteit van vakantieparken is aantrekkelijk voor wiettelers. Secondant publiceerde een grote diversiteit aan artikelen in 2015.

  Lees meer

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid