Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Overgangstermijn CCV Certificatieschema Systemen Voertuigbeveiliging verlengd tot 1 juli 2022

Een groot aantal fabrikanten en leveranciers heeft voor de beveiligingssystemen inmiddels goedkeuring binnen volgens het CCV Certificatieschema Systemen Voertuigbeveiliging (versie 1.0). Voor een aantal partijen blijkt het echter niet haalbaar om voor het aflopen van de overgangstermijn op 1 januari 2022 de goedkeuring te regelen, of vanaf die datum beveiligingssystemen met het keurmerk te leveren.

Omdat er in meerdere gevallen sprake is van overmacht heeft het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) in overleg met de Commissie van Belanghebbenden Voertuigbeveiliging besloten de overgangstermijn te verlengen tot 1 juli 2022. Concreet betekent dit dat op 1 juli 2022 alle keuringen volgens het nieuwe certificatieschema moeten hebben plaatsgevonden en dat per die datum alle oude goedkeuringen/certificaten vervallen.

Het CCV heeft eerder dit jaar al toestemming gegeven aan Kiwa SCM om voor de technische documentatie vanaf fabriekleveranciers de wettelijk verplichte ECE R116 certificering te gebruiken als vervanging van het inleveren van de technische documentatie en testresultaten. Kiwa SCM verifieert uiteraard wel of het R116-systeem hetzelfde is als het aangeboden systeem.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid