Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Oudste deelnemer aan Hackathon over ondermijning is 83 jaar

Vrijdag 15 oktober a.s. organiseren Saxion Hogeschool en Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland HCKTHN404: Ondermijning not found. Met deze hackathon daagt PVO Oost-Nederland kennisinstellingen uit om te komen met creatieve, innovatieve, afwijkende, originele ideeën volledig outside the box om de problematiek van ondermijning in het buitengebied aan te pakken.

De georganiseerde misdaad zoekt steeds vaker haar toevlucht tot het buitengebied met relatief weinig toezicht, een goede infrastructuur, veel leegstaande loodsen en schuren. De criminele sector ruikt kansen illegale activiteiten te organiseren die het daglicht niet kunnen verdragen en anoniem kunnen plaats vinden.

Saxion Toptalent

Drie studenten van Saxion Toptalent (Jorne Hilhorst, Martijn van Diepen en Victor Kummeling) verzorgen de organisatie. Zij zijn erin geslaagd 7 teams van 7 deelnemers te rekruteren. De aanpak van ondermijning is een zaak van ons allemaal, dient een gemeenschappelijk belang. De 3 studenten zijn er dan ook enorm trots op dat Mieke van Ee een van de deelnemers is, Mieke is 83 jaar. Zij heeft jarenlang in het buitengebied gewoond en met eigen ogen gezien dat het een lastig begrip is, moeilijk te omschrijven, vaak dichterbij dan iedereen denkt. Mieke hoopt met haar kennis en ervaring een zinvolle bijdrage te leveren aan HCKTHN404: Ondermijning not found. Op Youtube vertelt zij het hoe en waarom van haar deelname.

De 7 teams worden op de dag zelf begeleid door experts  uit het veld van ondermijning, aan het eind van de dag volgt een pitch die wordt beoordeeld door een jury. Meer informatie over de achtergrond van deze hackathon staat op pvo-oostnederland.nl. Op de dag zelf worden video-opnames gemaakt, de ideeën van het winnende team zullen wanneer zij realiseerbaar zijn, door Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland worden aangewend voor de processen binnen Veilig Buitengebied.

Sinds 1 januari 2017 ondersteunt het CCV actief de 10 regionale PVO’s. Elk PVO heeft een eigen CCV-adviseur die ondersteunt in de uitvoering van concrete veiligheidsprojecten.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid