Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar nieuwsoverzicht

Online talkshow ‘Crimineel verpand?’

Op maandag 8 maart organiseren het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) en Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland van 15.00 tot 16.30 uur de online talkshow ‘Crimineel verpand?’ voor de regio Gelderland-Midden. Het is de eerste in een reeks van regionale talkshows. 

Achtergrond

Steeds vaker proberen criminelen woningen en bedrijfsruimten te huren om drugs op te slaan of te produceren, gestolen goederen onder te brengen, auto’s koud te zetten of criminelen te huisvesten. Vaak gebeuren dit soort activiteiten ongemerkt. Maar wat je niet direct ziet, kan er wel degelijk zijn: met grote gevolgen. Pandeigenaren en verhuurmakelaars kunnen achterblijven met een slechte reputatie en hoge kosten door schade aan het pand. Het pand kan zelfs gesloten worden. Voor de aanpak van deze ondermijnende criminaliteit is samenwerking tussen gemeenten en verhuurders essentieel.

Inhoud talkshow

Tijdens de talkshow word je bijgepraat over de problematiek van ondermijnende criminaliteit in huurpanden. Ook gaan we in op de maatregelen die verhuurders en gemeenten kunnen nemen om te voorkomen dat een pand gesloten moet worden. Dagvoorzitter Patrick van den Brink, directeur van het CCV, gaat hierover in gesprek met Ferdinand Grapperhaus, demissionair minister van Justitie en Veiligheid. Ahmed Marcouch, burgemeester van Arnhem, Loes van der Meijs–van de Laar, burgemeester van Doesburg, verschillende experts en slachtoffers uit de regio gaan specifiek in op de situatie in Gelderland-Midden. Uiteraard is er volop gelegenheid om vragen te stellen aan de tafelgasten.

Wegens een extra ingelast Veiligheidsberaad kunnen minister Grapperhaus en burgemeester Marcouch helaas niet bij de online talkshow aanwezig zijn. Maar niet getreurd: we hebben Bertine Steenbergen, directeur Veiligheid en Bestuur van het ministerie van Justitie en Veiligheid, en René Verhulst, burgemeester van de gemeente Ede, bereid gevonden hen te vervangen.

Voor wie?

De talkshow heeft een regionaal karakter en is bedoeld voor iedereen die vanuit professioneel oogpunt te maken heeft met huurpanden in Gelderland-Midden. Zoals beleidsmakers en -uitvoerders van woningbouwcorporaties, verhuurmakelaars, vastgoedbeheerders, particuliere verhuurders en adviseurs openbare veiligheid en juridisch medewerkers die werkzaam zijn bij gemeenten in Gelderland-Midden.

Aanmelden

Deelname aan de online talkshow is gratis. Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden. 
 

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid