Product toegevoegd aan winkelmand
Nieuwsoverzicht
Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsoverzicht

Zowel bezoekers als standhouders enthousiast over Veilig Wonen Dag

Tevreden standhouders en enthousiaste bezoekers. De Veilig Wonen Dag woensdag in De Reehorst in Ede was een succes. Met ruim 200 bezoekers was het evenement stijf uitverkocht.

Klik op de foto om een video over de Veilig Wonen Dag af te spelen.

Jan Laseur van politie Gelderland-Midden noemt het een interessante bijeenkomst. Hij roemt de integrale aanpak. Naast hem staat preventieadviseur Mark van Gils van Donders Security die zich aansluit bij deze mening. “Het is een leerzame bijeenkomst. Veiligheid wordt hier veel breder getrokken, want er wordt naar de totale leefomgeving gekeken. Dat is voor mij een eyeopener. Ik ben zeker van plan om volgend jaar weer te komen.”

Van Gils heeft veel innovatieve producten gespot op de beurs. “Ik was onder de indruk van de 3-sterren scharnieren van Dulimex bv. Ze hebben aan de scharnieren een eenvoudige aanpassing gedaan die heel waardevol is. Waarom zijn we daar niet eerder opgekomen? Had ik het maar bedacht. Dit product komt zeker bij ons op de plank te liggen.”

Innovatief product

Paul Stiemer van Dulimex legt uit was zo mooi is aan deze nieuwe scharnieren. “De boven en onderzijde van de knoop zijn dicht gelast, zodat de dopjes die er eerst zaten er niet afgehaald kunnen worden door een inbreker.” Hierdoor is ook geen dievenklauw meer nodig op de scharnier. “Dit scheelt in de montagetijd, want er hoeft niet geboord te worden voor de dievenklauw en in plaats van 5 paumelles zijn er nu maar 4 nodig.”

Stiemer is erg tevreden over de beurs. “Het is drukbezocht en er is veel interesse in onze producten. Je loopt hier de juiste mensen tegen het lijf, zoals bouwbedrijven en preventieadviseurs, dus de mensen die in de dagelijkse praktijk met de producten werken.” Het is niet voor niets dat Dulimex al voor de derde keer op deze beurs aanwezig is. “Door op de Veilig Wonen Dag te staan kunnen we in korte tijd veel mensen informeren.”

Siebe ten Hulscher (links) en Arjen van den Hoorn.

Het bedrijf van Arjen van den Hoorn, Ten Hulscher Door & Window Design bv, is voor de 2e keer aanwezig op de Veilig Wonen dag. “Veel mensen zijn verbaasd over onze producten en we hebben veel leuke gesprekken.” Het belangrijkste kenmerk van het deur(veiligheids)beslag van dit bedrijf zijn de verschillende kleuren, vormen en afmetingen die door elkaar gebruikt kunnen worden. “Met ons Combivarisysteem kun je je eigen stijl samenstellen.”

Silvia Villalobos Guardado van de gemeente Almere.

Silvia Villalobos Guardado van de gemeente Almere laat zich op de Veilig Wonen Dag graag informeren over alle nieuwe producten. “Ik adviseer in onze gemeente slachtoffers van inbraak of poging tot inbraak. Hier ben ik in 1 keer op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Het is fijn om alle nieuwe producten in het echt te zien.”

Arjan Langstraat van het Deurenhuis heeft mede aan de wieg gestaan van het PKVW, maar is er een tijdje uitgeweest. Hier op de beurs wil hij zien hoe het PKVW leeft. “Het ziet er goed uit. Ik ga afwegen of we ons weer gaan certificeren voor het keurmerk, maar ik denk het wel.” Langstraat is erg positief over de Veilig Wonen Dag. “Het is zeer inspirerend, ik heb leuke sprekers gezien zoals de directeur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, Patrick van den Brink, en heb mooie producten gezien. Voor mij was het een goede dag.”