Product toegevoegd aan winkelmand
Nieuwsoverzicht
Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsoverzicht

Zoek nu nog makkelijker een inbraak- of brandbeveiliger via ‘Vakman’

Heb je een vraag?
Neem contact op met

Gisela van Blokland
06 51 821 192

De webpagina ‘Vakman’ op de website van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) is vernieuwd. Zo is onder meer de zoekfunctie verbeterd, zodat in een mum van tijd de juiste vakman op het gebied van inbraak- en/of brandbeveiliging is gevonden. “Mensen die nu een categorie kiezen en daarna in het zoekveld klikken, krijgen gelijk een uitklapscherm met alle zoekfilters”, vertelt CCV-adviseur Gisela van Blokland over de nieuwe mogelijkheden. 

Vakman ging vorig jaar november van start als opvolger van de website preventiecertificaat.nl’, die sinds 2007 bestond. “Ik wilde graag dat de gegevens van vakmannen in de website van het CCV kwamen te staan. En dat ze via een landkaart kunnen worden gezocht. Dit is veel toegankelijker”, vertelt Van Blokland, adviseur Keurmerken bij het CCV en initiatiefnemer van ‘Vakman’. 

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Voor bedrijven is ‘Vakman’ de manier om te laten zien dat ze vakman zijn en voor klanten de manier om een vakman te kunnen vinden. “Vakman toont aan dat dit bedrijf goed werk levert”, aldus de CCV-adviseur. Het meest gezocht wordt naar vakmannen die beveiliging leveren volgens Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Andere vakmannen van het CCV zijn brandmeldinstallaties, BORG, onderhoud van blusmiddelen, ontruimingsinstallaties en sprinklers. 

“Vakman toont aan dat dit bedrijf goed werk levert.”

Een nieuwe categorie is het Uitgangspuntendocument Brandbeveiliging. “Dat is wel bijzonder. Het is makkelijker om eisen voor een installatie op te stellen dan voor een ontwerp. Voor de installatie zijn normen beschikbaar waar de installatie aan moet voldoen, voor een ontwerp van brandbeveiliging voor een heel pand, is geen norm opgesteld. Het keurmerk moet geschikt zijn voor hele simpele ontwerpen voor bijvoorbeeld een kantoor tot hele uitgebreide ontwerpen zoals voor een distributiecentrum met verschillende goederen.” 

Inmiddels zijn bijna 2.000 vakmannen te vinden via de website van het CCV. Veel bedrijven zijn gecertificeerd voor meerdere keurmerken, sommige zelfs van verschillende certificatie-instellingen. Het zoeken naar de juiste vakman op de CCV-website bleek niet aan te sluiten op de verwachting van de gebruikers. “Zo was er een button waarop mensen konden klikken als ze een PKVW-bedrijf zochten met 24-uursservice. Maar niet iedereen zag die rode button en kwamen dan met vragen bij ons”, vertelt Van Blokland. 

Verbeteren zoekontwerp Vakman

Daarop besloot ze dat het zoekontwerp moest verbeteren. “Mensen die nu een categorie kiezen en daarna in het zoekveld klikken, krijgen gelijk een uitklapscherm met alle zoekfilters die ze kunnen kiezen. Elke categorie heeft zijn eigen uitklapscherm met mogelijkheden.” In de zoekfunctie kan nu ook op naam, postcode of plaats worden gezocht. “Je typt een deel van een naam in en je krijgt automatisch suggesties. De resultaten worden onder de landkaart getoond. “Als een plaats wordt ingevuld, dan worden de resultaten op volgorde van afstand tot die plaats getoond. Zelfs als er een deel van een naam wordt ingevuld, verschijnt een lijst met alle bedrijven met die naam. Dat is erg handig.”

Niet alleen de zoekfunctie op de website is vernieuwd, ook de functionaliteit voor de vakman zelf is veranderd. Wanneer een vakman naar het eigen bedrijfsprofiel gaat, dan staat rechts onderin ‘mijn bedrijfsgegevens’. Hier kan de vakman inloggen bij Mijn CCV met het e-mailadres van het bedrijfsprofiel. Heeft de vakman nog geen account geactiveerd, dan moet dat eerst gebeuren. Daarna heeft het bedrijf allerlei mogelijkheden. 

In Mijn CCV staat alle informatie over het bedrijf. “Een bedrijf kan een eigen logo aan het bedrijfsprofiel toevoegen. Ook is het vakmanlogo hier te downloaden voor eigen briefpapier en e-mail”, legt de CCV-adviseur uit. “Een bedrijf kan ervoor kiezen dat alle vestigingen op dezelfde bedrijfspagina worden getoond. Dit gebeurt als voor alle vestigingen hetzelfde e-mailadres wordt ingevuld. 

Ook is het mogelijk om een bedrijfspagina per vestiging te krijgen. Dan moeten de mailadressen dus wel verschillen. Als bedrijven gegevens willen wijzigen, zoals een mailadres, dan moet ze hiervoor contact opnemen met hun certificatie-instelling. In het bedrijfsaccount kan een ondernemer zien welke certificatie-instelling welke informatie heeft ingevoerd.