Product toegevoegd aan winkelmand
Nieuwsoverzicht
Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsoverzicht

Vernieuwde Keuzewijzer Evenementenveiligheid

Evenementen zijn niet meer weg te denken uit ons land. Omwille van de populariteit en daarbij horende risico’s van evenementen is veiligheid van het grootste belang. Het CCV heeft om deze reden de Keuzewijzer Evenementenveiligheid vernieuwd. In 7 stappen helpt de nieuwe keuzewijzer gemeenten bij het organiseren van de vergunningverlening bij evenementen.

De ervaring leert dat er op het gebied van veiligheid en vergunningverlening verbeterslagen nodig zijn. Versterking van het vergunningsverleningsproces, meer aandacht voor veiligheids- en gezondheidsrisico’s en goed voorbereid zijn op scenario’s, zoals noodweer en terreurdreiging, is aan de orde van de dag. En dat is precies waar de geactualiseerde Keuzewijzer Evenementenveiligheid zich op richt.

Nieuw in de Keuzewijzer Evenementenveiligheid

Recente onderzoeken laten zien dat gemeenten meer aandacht aan veiligheids- en gezondheidsrisico’s moeten besteden. Het potentieel van evenementenvergunning als instrument voor het borgen van de veiligheid, kan in Nederland nog veel beter benut worden.

Aan de Keuzewijzer Evenementenveiligheid zijn toelichtingen en tips toegevoegd die aansluiten bij aanbevelingen uit deze onderzoeken. Er wordt een antwoord gegeven op vragen zoals: Wat moet u regelen, en hoe doet u dat? Wat kunt u van partners verwachten en hoe houdt de u de regie op het proces?

Neem een kijkje in de Keuzewijzer voor meer informatie of neem contact op met adviseur Katja Steverink (06-10447646).