Product toegevoegd aan winkelmand
Nieuwsoverzicht
Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsoverzicht

Tip van het CCV: Avondje weg? Licht aan en deur op slot!

In de donkere maanden van het jaar worden de meeste inbraken gepleegd. Inbrekers zien 's avonds aan onverlichte huizen dat de bewoners niet thuis zijn. Bovendien zijn er minder mensen op straat, waardoor er minder goed zicht is op verdachte situaties. Het CCV helpt gemeenten graag bij het terugdringen van het aantal woninginbraken door bijvoorbeeld het geven van tips.

Wat kun jij doen om het de inbreker moeilijk te maken?

  1. Zorg voor een veilige woning, ook als je ’s avonds weg bent. Dus avondje weg? Licht aan en deur op slot!
  2. Licht aan! Verlichting geeft een bewoonde indruk. Gebruik een tijdschakelaar en vergeet de buitenlamp niet. Een inbreker staat niet graag in het licht.
  3. Deur op slot. Trek uw deur niet alleen dicht maar draai de sleutel om in het slot. Zorg voor goed hang- en sluitwerk.

 

Wacht niet tot het te laat is, maar ga zelf aan de slag met veilig wonen. Want een goed beveiligde woning én je oplettende gedrag zorgt voor maximaal 90% minder kans op een inbraak. De Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW)-bedrijven die door het hele land zijn gevestigd, helpen je hier graag bij. Kijk voor meer preventietips op de website van het Politiekeurmerk 

Vragen?

Heb je vragen over het voorkomen van woninginbraak? Neem dan contact op met CCV-adviseur Lilian Tieman.