Product toegevoegd aan winkelmand
Nieuwsoverzicht
Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsoverzicht

Ticketfraude met gehackte Facebookaccounts


Criminelen die zich bezighouden met ticketfraude gaan steeds geraffineerder te werk. Oplichters hacken doelbewust een Facebookprofiel waarmee ze tickets aanbieden, waardoor ze de de hoedanigheid van een ander aannemen en zelf niet traceerbaar zijn. De afgelopen tijd kwamen bij de Fraudehelpdesk meerdere meldingen binnen van gehackte Facebookaccounts. 

De politie adviseert concertliefhebbers om gebruik te maken en het ticketplatform Ticketswap wanneer hun concert uitverkocht is. Hans Ober, oprichter van TicketSwap: "Wij werken met betrouwbare datamodellen, verifiëren bijvoorbeeld telefoonnummer en bankrekening en kunnen aan de hand van iemands gedrag en gegevens meteen zien of het veilig is of niet.”

Fraude melden

De Fraudehelpdesk adviseert gedupeerden van ticketfraude om deze fraude bij hen te melden. Door alle meldingen die ze ontvangen, houden ze zicht op de laatste ontwikkelingen.

Voorkomen van horizontale fraude is beter dan genezen. Dit vraagt om een integrale aanpak waarin overheid en private partijen (zoals brancheorganisaties, beroepsgroepen zoals curatoren en notarissen, banken en andere relevante organisaties) afstemmen en samenwerken om maatregelen tegen fraude te nemen. Lees meer in het CCV-dossier Horizontale Fraude.