Product toegevoegd aan winkelmand
Nieuwsoverzicht
Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsoverzicht

Straatintimidatie prioriteit of niet? CCV onderzoekt mate van straatintimidatie in Nederland

Het CCV deed in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid onderzoek naar de mate waarin het probleem straatintimidatie speelt in Nederland. Op basis van de resultaten van het onderzoek, gaan het ministerie en het CCV nog dit jaar met gemeenten om tafel om tot zinvolle preventieve acties te komen. 

Dat het onderwerp leeft in Nederland, is duidelijk. Er worden Kamervragen gesteld en een aantal gemeenten (waaronder Amsterdam en Rotterdam) heeft al een plan van aanpak ontwikkeld. Toch bestaat er nog veel onduidelijkheid over het probleem, omdat het in vele vormen voorkomt. Denk bijvoorbeeld aan ongewenst aanraken van personen, ongewenste seksueel getinte opmerkingen of hinderlijk achterna lopen, maar ook gericht spugen, roepen of uitschelden vallen hieronder.

Doe mee

Vorige week werden 250 gemeenten via een vragenlijst gevraagd of straatintimidatie actueel is bij hen. De eerste stap naar het vinden van passende oplossingen voor dit maatschappelijke probleem. Werkt u bij een gemeente, heeft u met straatintimidatie te maken, maar heeft u geen vragenlijst ontvangen en wilt u wel graag meewerken?

Vul dan nu hier de vragenlijst in!