Product toegevoegd aan winkelmand
Nieuwsoverzicht
Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsoverzicht

Sporten tijdens ramadan enorm succes

Sporten in het holst van de nacht voorkomt in Purmerend overlast van jonge moslims die meedoen aan de ramadan. Omdat het ’s zomers relatief kort donker is, kiezen veel moslims ervoor om de nacht wakker te blijven om te eten. Jonge moslims hingen veel rond op straat en dat gaf overlast.

Samenwerking

Jongerenwerker Khalid el Belkasmi besloot met de jongeren te gaan voetballen. Een schot in de roos zo bleek. Het initiatief groeide en de overlast nam af. Het is nu zo groot dat er een verregaande samenwerking is met Sportvereniging Spurd en de gemeente Purmerend. De jongeren kunnen voetballen, kickboksen en zwemmen. Over 10 dagen is de ramadan afgelopen.

Het CCV helpt

Het CCV bundelt de beschikbare kennis over vluchtelingen en veiligheid uit onderzoeken, handreikingen, publicaties en criminaliteitscijfers van partners op 1 centrale plek. Ambtenaren bij gemeenten, belast met de openbare orde en veiligheid, kunnen op deze plek de meest actuele kennis hierover terugvinden. Mist u iets, of heeft u zelf een goed voorbeeld? Neem contact op met CCV-adviseur Axel Weggelaar.