Product toegevoegd aan winkelmand
Nieuwsoverzicht
Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsoverzicht

Secondant: Afkeuring seksueel getint gedrag neemt toe

Wereldwijd is de #MeToo-discussie over seksuele intimidatie losgebarsten. Toch lijken ernstige seksuele misdrijven steeds minder voor te komen, schrijft Secondant-columnist Bert Berghuis. Dat ligt minder duidelijk bij lichtere vormen van seksuele agressie. Die worden meer dan vroeger afgekeurd en daarmee misschien sneller als delict gerapporteerd.

Grensoverschrijdend seksueel gedrag

Berghuis: "De actuele kwestie van het grensoverschrijdend seksueel gedrag gaat over incidenten die zich nogal eens in het verre verleden afspeelden. Denk aan de #MeToo-discussie, waarbij incidenten van ongewenste seksuele intimidatie werden aangekaart, die zich veelal eerder in het leven van slachtoffers hadden voorgedaan. Liggen die gebeurtenissen vooral ook in de jaren waarin de seksuele moraal werd gerelativeerd zo niet losgelaten? Of is de omvang daarvan nu net zo groot als vroeger?" De gehele column leest u hier.

  • Bert Berghuis is voormalig raadadviseur bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. Hij is beschikbaar voor vragen en discussies via de redactie.