Product toegevoegd aan winkelmand
Nieuwsoverzicht
Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsoverzicht

Samen aan de slag met Keurmerk Veilig Ondernemen Buitengebied in Ede

Voorkomen van criminaliteit, overlast en afvaldumpingen. Dat wil de gemeente Ede samen met bewoners en ondernemers bereiken met het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) Buitengebied. Gisteren werd hiervoor de intentieverklaring ondertekend bij biologische boerderij de Hooilanden. De brandweer, de politie en het Openbaar Ministerie doen mee met deze aanpak. Het Keurmerk is een initiatief van het CCV. 

Publiek-privaat

Het CCV brengt publiek-private partijen bij elkaar. Het centrum helpt de gemeente bij het zetten van de noodzakelijke stappen voor meer veiligheid in het landelijk gebied. Een projectgroep trekt de kar. De gemeente Bronckhorst was de eerste gemeente in Nederland die door CCV werd begeleid bij dit proces.

Voorkomen

Het gebied De Kraats en Nergena is een afgebakend gebied, waar niet per se veel onveiligheid is. In Oost-Nederland krijgen boerenbedrijven wel steeds vaker te maken met criminele activiteiten. Om te voorkomen dat in Ede bepaalde problematiek zich gaat manifesteren, start nu dit project. Er komen doelstellingen om veiligheidssituaties in het gebied zo nodig te verbeteren. Met het Keurmerk willen partijen blijvende aandacht voor veiligheid in het landelijk gebied.

Inzetten voor veiligheid

Met een handtekening onder de verklaring zeggen partijen dat zij zich duurzaam willen inzetten voor de veiligheid en leefbaarheid in De Kraats en Nergena. De brede deelname is een goede stap in de richting van een productieve samenwerking tussen bewoners, ondernemers en de overheid.