Product toegevoegd aan winkelmand
Nieuwsoverzicht
Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsoverzicht

Roosendaal zet BuurTent in tegen inbraak

Roosendaal zet een zogenaamde BuurTent in om inbraak te voorkomen, opsporingsinformatie te vergaren en om de sociale controle in een wijk te vergroten. Dat gebeurt in samenwerking met de politie en WijZijn Traverse (buurtpreventie).

Preventie

Het idee is simpel. In een straat waar net een woningbraak is geweest wordt de BuurTent opgezet. De impact van de inbraak is dan nog groot. Buurtbewoners willen dit graag met elkaar bespreken en zijn eerder geneigd om preventieve maatregelen te nemen. Omwonenden krijgen vlakbij, op de hoek van hun straat, in de BuurTent informatie en uitleg. Ook de politie is van de partij om informatie te geven en om te vragen of er wellicht nog getuigen zijn. De werkwijze versterkt de sociale controle in de straat.

Hein Roethofprijs

Het idee van de BuurTent komt oorspronkelijk uit Tilburg en won in 2015 de Hein Roethofprijs. De Hein Roethofprijs is een landelijke onderscheiding voor projecten die criminaliteit voorkomen en de sociale veiligheid bevorderen. Het project leverde Tilburg een flinke daling van het aantal woninginbraken op.