Product toegevoegd aan winkelmand
Nieuwsoverzicht
Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsoverzicht

Regiosessies Wet aanpak woonoverlast

Het CCV houdt de komende maanden regiosessies over de Wet aanpak Woonoverlast. In deze sessies wordt uitgebreid stilgestaan bij de invoering van de nieuwe wet en wat dat betekent voor gemeenten, corporaties en andere partners in de regio.

Naast de inzet van de gedragsaanwijzing door de burgemeester wordt ook ingegaan op het gebruik van gedragsaanwijzingen, die al ingezet worden door corporaties en rechters bij overlast in huurwoningen.

Doelgroep

De sessies zijn bedoeld voor gemeenten, woningbouwcorporaties, politie, OM, coördinatoren buurtbemiddeling, hulpverleningsinstanties en anderen die direct betrokken zijn bij de implementatie en uitvoering van de wet in de desbetreffende regio’s. 

Data regiosessies

De volgende regiosessies staan gepland:

Aanmelden

Geïnteresseerd in het bijwonen van een sessie? U vindt op de CCV-themasite Woonoverlast de uitnodigingen en details om u op te geven.

Kenniskring

Naast de regionale sessies wordt ook een kenniskring samengesteld met een aantal gemeenten om met het CCV de wet verder uitdiepen en ervaringen uit te wisselen.

Deze kenniskring komt een aantal keer samengedurende in 2018 en 2019. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Katja Steverink, adviseur woonoverlast, 06-10447646.