Product toegevoegd aan winkelmand
Nieuwsoverzicht
Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsoverzicht

Primera en CCV starten met gps-volgsysteem in tabaksartikelen

Primera wil zijn winkels en medewerkers zo goed mogelijk beschermen tegen diefstal op tabaksartikelen. Daarom start Primera samen met het CCV met het plaatsen van een gps-volgsysteem in deze artikelen. 

Landelijk worden er grote hoeveelheden tabaksartikelen gestolen. Het gaat daarbij niet alleen om grote bedragen, maar ook om fysieke en persoonlijke schade. Samen met het CCV start Primera met het plaatsen van een gps-volgsysteem in willekeurige sigarettenpakjes.

Volgsysteem

De sigarettenpakjes met daarin een volgsysteem zijn niet van echt te onderscheiden, komen in het schap te staan, maar worden niet verkocht. Winkelmedewerkers weten niet welke pakjes het betreft, maar het is niet mogelijk dat ze pakjes per abuis verkopen. Op het moment dat een dief het tabaksschap leeghaalt, is de kans groot dat ook de pakjes met volgsysteem mee worden genomen. Zodra een pakje de winkel verlaat, treedt het volgsysteem in werking.

Het plaatsen van het gps-volgsysteem is ten eerste preventief bedoeld om potentiƫle dieven af te schrikken. Primera winkels worden voorzien van stickers met de tekst 'Onze tabaksartikelen zijn beveiligd met een elektronisch volgsysteem'. Bijkomend effect is dat de kans op heterdaad wordt vergroot. Er wordt al veel gedaan aan de overval- en inbraakpreventie en de toevoeging van het volgsysteem ziet Primera als een volgende stap in de bescherming van ondernemers en personeel.

Kick-off

Op vrijdag 6 oktober vond de aftrap plaats bij Primera Oude Binnenweg in Rotterdam. Tijdens de aftrap werd de eerste sticker op de winkeldeur van deze Primera winkel geplaatst door burgemeester Aboutaleb van Rotterdam, tevens voorzitter van Taskforce Overvallen, en door CCV-directeur Patrick van den Brink en Gert van Doorn (directeur Coƶperatie Primera).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met CCV-adviseur Colin Voetee.