Product toegevoegd aan winkelmand
Nieuwsoverzicht
Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsoverzicht

Opmars slimme beveiligingsapparatuur

Bijna 1,2 miljoen (15%) Nederlandse huishoudens maken gebruik van slimme beveiligingsapparatuur. In 2017 was dat nog 11%. De beveiligingscamera is het populairste apparaat. Dit blijkt uit de derde editie van de Smart Home Monitor van Multiscope.

Slimme beveiliging 

Consumenten hebben inmiddels voor €400 miljoen aan slimme beveiliging en veiligheid uitgegeven. Dat is een groei van 60% ten opzichte van 2017. De grootste investeringen zijn gedaan voor slimme beveiligingssystemen (€155 miljoen) en slimme beveiligingscamera’s (€137 miljoen). De omzet van slimme deurbellen is ten opzichte van 2017 bijna verdrievoudigd naar een totaal van €32 miljoen.

Aankoopintentie

Bijna 1 op de 6 consumenten is van plan om binnen nu en een jaar slimme beveiliging aan te schaffen (14%). De aankoopintentie is het hoogst voor slimme rook-, CO- en CO2-melders (11%). Ook beveiligingscamera’s blijven populair met een aankoopintentie van 6%.

De voornaamste motivatie voor de aanschaf van slimme beveiliging is extra veiligheid (43%). Tevens vindt men het belangrijk om controle te houden op het thuisfront (28%).

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) draagt bij aan inbraakpreventie en sociale veiligheid in en rond woningen. Kijk voor meer informatie op de website van het Politiekeurmerk.