Product toegevoegd aan winkelmand
Nieuwsoverzicht
Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsoverzicht

Onderzoek CCV: 70% waterreservoirs sprinklerinstallaties is in goede staat

Circa 70% van de ongeveer 2.000 geboute stalen waterreservoirs voor sprinklerinstallaties in Nederland, verkeert in goede staat. Dit blijkt uit een inventarisatie die het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) maakte van waterreservoirs voor sprinklerinstallaties. 

Bij ten minste 600 van de 2.000 waterreservoirs lijkt er sprake van achterstallig onderhoud. Terwijl bij 10% (in absolute aantallen ongeveer 200) het onderhoud zodanig is dat het waterreservoir in feite moet worden vervangen.
 
Melvin Brinkhuis presenteert de resultaten van zijn onderzoek aan collega's van het CCV.

Afstudeeronderzoek

Omdat over het aantal en de staat van geboute stalen waterreservoirs weinig informatie bekend was, liet het CCV een verkennend HBO-afstudeeronderzoek uitvoeren door Melvin Brinkhuis, student Integrale Veiligheidskunde van de Avans Hogeschool in Breda.

Het CCV publiceerde het onderzoeksrapport op 1 oktober 2018. De resultaten vormen een stevige basis voor gerichte aandacht voor onderhoud van de waterreservoirs. Het Deskundigenpanel VBB-systemen van het CCV is inmiddels met de uitwerking van de aanbevelingen uit het onderzoek aan de slag gegaan.