Product toegevoegd aan winkelmand
Nieuwsoverzicht
Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsoverzicht

Omroep MAX maakt opnames van bijeenkomst over veilig wonen

Uit onderzoek blijkt dat senioren vaak slachtoffer zijn van een woningoverval en babbeltrucs. Woninginbraak blijkt een hardnekkig probleem. Daarom houden politie Etten-Leur, Zorgaanbieder Avoord en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) een voorlichtingsbijeenkomst over veilig wonen. Omroep MAX is ook aanwezig en maakt opnames voor het tv-programma Hallo Nederland. 

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 17 april in Het Anbarg aan de Nassaulaan 1 in Etten-Leur. Deelnemers krijgen informatie over de mogelijkheden om het risico op een overval, inbraak of babbeltruc te verkleinen. Senioren kunnen door een Virtual Reality bril zelf levensecht ervaren hoe een babbeltruc in z’n werk gaat.

Wat bewoners zelf kunnen doen

CCV-adviseur Dick Silvius geeft bewoners advies over wat ze zelf kunnen doen om het risico op een woningoverval, inbraak en babbeltruc te verkleinen. Met kleine verbeteringen aan een woning, zoals het plaatsen van een kierstandhouder, deurspion of deurbel en goed hang- en sluitwerk, is de bewoner beter beveiligd. Tijdens de bijeenkomst vertelt Silvius hier alles over. Bewoners leren direct hoe ze hun huis en zichzelf beter kunnen beveiligen en krijgen ook tips die geen geld kosten.

Het Anbarg is een appartementencomplex met 90 huurappartementen voor mensen met en zonder zorg. Ook bewoners van de aangrenzende straten zijn uitgenodigd voor de bijeenkomst. Deze is van 10.00 tot 12.00 uur.

Foto: Rogier Veldman