Product toegevoegd aan winkelmand
Nieuwsoverzicht
Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsoverzicht

Nieuwe factsheet over jongensprostitutie

Heb je een vraag?
Neem contact op met

Rodney Haan
06 51 930 631

Voor professionals die werken met de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling is een nieuwe factsheet beschikbaar over jongensprostitutie. Deze is ontwikkeld door het Expertisecentrum Mensenhandel en (Jeugd)Prostitutie samen met diverse ketenpartners.

Er zijn geen precieze cijfers omtrent het aantal jongensprostituees in Nederland. Geschat wordt dat er 1500 jongens dagelijks ‘werken’. Jongens vragen moeilijker om hulp vanwege taboes bij jongens op:

  • homoseksualiteit
  • betaalde seks
  • slachtofferschap 

De factsheet moet professionals helpen bij het signaleren van jongensprostitutie. Voor jongens en meisjes die werkzaam zijn als prostituee gelden andere adviezen. Daarom zijn er factsheets over beide onderwerpen. 

In de factsheet jongensprostitutie staan 20 signalen om te herkennen dat een jongen onder de 18 jaar in de prostitutie werkt. Bij elke vorm van huiselijk geweld en kindermishandeling dienen professionals de meldcode te gebruiken. 

Vragen over dit onderwerp? Neem contact op met Rodney Haan, adviseur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid.