Product toegevoegd aan winkelmand
Nieuwsoverzicht
Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsoverzicht

Nieuwe campagne roept mensen op zich beter te beschermen tegen internetcriminaliteit

Tijdens de Landelijke Veiligheidsdag in Almere trapte minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) de publiekscampagne ‘Eerst checken, dan klikken’ af. De campagne roept mensen op zich beter te beschermen tegen phishing en andere vormen van internetcriminaliteit. Ook tekenden minister Grapperhaus, staatssecretaris Keijzer (EZK) en een groot aantal bedrijven en brancheorganisaties, waaronder het Centrum voor Criminaliteitspreventie (het CCV) het convenant ‘Preventie cybercriminaliteit’. Zij trekken samen op in de strijd tegen internetcriminaliteit.

(foto: Maarten Feenstra)

Omdat internetcriminelen steeds handiger worden om toegang te krijgen tot computers, tablets en smartphones, is het belangrijk dat mensen zelf ook alerter online worden. De nieuwe campagne roept mensen daarom op eerst te checken of een link, bijlage of betaalverzoek in een e-mail, sms of appje te vertrouwen is en pas te klikken als ze daar zeker van zijn.

De aanpak van horizontale fraude en cybercrime komen niet altijd voor in de integrale veiligheidsplannen van gemeenten. Toch kan je als gemeente een belangrijke rol spelen in de preventie ervan Lees het CCV-dossier horizontale fraude en het CCV-dossier cybercrime