Product toegevoegd aan winkelmand
Nieuwsoverzicht
Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsoverzicht

Nieuwe barrièremodellen mensenhandel gelanceerd

Het RIEC Zeeland West-Brabant en Oost-Brabant en het CCV lanceren vandaag 2 nieuwe barrièremodellen: het barrièremodel arbeidsuitbuiting en het barrièremodel seksuele uitbuiting. De modellen werden onthuld voor de Nationaal Rapporteur Herman Bolhaar in de oude rechtbank van de Bredase Koepelgevangenis. De modellen helpen bij de aanpak van mensenhandel en zijn in te zien op www.barrieremodellen.nl (na inloggen) en https://apothekerskast.riec.nl.

De modellen

Het RIEC Zeeland West-Brabant en Oost-Brabant en het CCV hebben samen met vele betrokkenen uit het veld anderhalf jaar aan de barrièremodellen gewerkt. Beide modellen brengen in kaart welke stappen criminelen moeten zetten om mensen uit te kunnen buiten. Per stap belichten de modellen welke indicatoren op uitbuiting kunnen duiden. Ook laten de modellen zien welke personen, partijen en gelegenheden de uitbuiting mogelijk maken. Ten slotte maakt het model duidelijk welke barrières door welke veiligheidspartners opgeworpen kunnen worden om het werk van een crimineel te verstoren en uitbuiting een halt toe te roepen.

Instructie

Wilt u de barrièremodellen modellen gebruiken om mensenhandel aan te pakken? Volg dan de instructie in deze video. U ziet waar u de modellen kunt vinden, hoe ze eruitzien en hoe u ze kunt gebruiken.

Kijk voor meer informatie over de aanpak van mensenhandel op hetccv.nl/mensenhandel