Product toegevoegd aan winkelmand
Nieuwsoverzicht
Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsoverzicht

Naar een veiliger uitgaansleven met de CCV e-learning Veilig Uitgaan

Uitgaan is pas echt leuk als het ook veilig is. Gemeenten, politie en horeca hebben samen een belangrijke taak ervoor te zorgen dat uitgaan voor het publiek en omwonenden een veilige, gezellige en positieve ervaring is. Maar deze samenwerking verloopt zelden vlekkeloos. De nieuwe CCV-e-learning Veilig Uitgaan biedt uitkomst.

De e-learning is gebaseerd op de Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan. Procesbegeleiders van de gemeente of commerciële begeleiders krijgen in de e-learning verdiepende kennis over veiligheid in het uitgaansleven aangereikt. Bovendien maken ze kennis met de vaardigheden die een procesbegeleider moet hebben om een publiek private samenwerking goed te begeleiden. Zo maken ze samen met alle partners van uitgaan (weer) een feestje.

Screenshot van de e-learning Veilig Uitgaan

Belangrijkste uitdagingen KVU-praktijk

De nieuwe interactieve en uitnodigende e-learning stelt de gebruikers op de proef. Marjolijn van Hest, adviseur Veilig Uitgaan bij het CCV: "In de e-learning krijgen gebruikers de belangrijkste uitdagingen uit de KVU-praktijk voorgelegd. Aan hen om alle relevante partijen om tafel te krijgen, een goede analyse te maken, de beste maatregelen te selecteren, het commitment te behouden en het lokale bestuur op de juiste manier te betrekken."

Verschillende belangen

Na de e-learning begrijpen gebruikers nog beter de dynamiek tussen de betrokken partijen en overzien zij de verschillende belangen. Marjolijn van Hest: "Ze zetten met nog meer vertrouwen een samenwerkingsverband op. Gelukkig bevestigen collega’s uit de praktijk die de e-learning testten, dit beeld."

Zo zegt Carolien Moerdijk, voorheen gebiedsmanager Binnenstad Gemeente Utrecht, nu commercieel procesbegeleider: "De e-learning is een handige manier om kennis op te doen over hoe je een aanpak op poten kunt zetten met alle partners in het veld, rekening houdend met de politiek-bestuurlijke omgeving waarin je werkt."

Eindtoets met certificaat

Na het afronden van alle stappen in de e-learning, kunnen gebruikers een eindtoets maken. Bij voldoende score komen ze in aanmerking voor het digitale certificaat 'e-learning Veilig Uitgaan'. De digitale training werd ontwikkeld in opdracht van het ministerie van Veiligheid en Justitie.