Product toegevoegd aan winkelmand
Nieuwsoverzicht
Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsoverzicht

Misstanden met woningverhuur steeds vaker gemeld

Steeds meer Utrechtse huurders weten het huurteam van de gemeente te vinden. In 2017 kreeg het huurteam 192 meldingen meer dan het jaar ervoor. In totaal kwam het aantal meldingen van ontevreden huurders op 662.

Eerste hulp

Aankloppen bij het huurteam is vaak het eerste dat een huurder kan doen voor hulp in een conflict met een huurbaas. "Wanneer je vragen hebt over je huurprijs, als je twijfelt over het onderhoud, eigenlijk alle zaken die met huren te maken hebben kun je vrijblijvend aan ons voorleggen", zegt projectleider van het huurteam, Edo Gommers.

Bedreigd of geïntimideerd

Niet alle huurbazen reageren even sportief wanneer een huurder de hulp van het huurteam inschakelen. In ruim 20% van de zaken die het huurteam behandeld, wordt de huurder bedreigd of ge├»ntimideerd. Het advies is om in zo'n geval naar de politie te stappen.

Wil jij ook iets doen aan de misstanden in jouw gemeente? De Fraudehelpdesk heeft een flyer gemaakt die studenten tips geeft bij het zoeken naar woonruimte. Klik hier voor de flyer. Zie voor meer tips ook het CCV-dossier over preventie van woninginbraak in studentenhuizen.