Product toegevoegd aan winkelmand
Nieuwsoverzicht
Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsoverzicht

Minder autobranden in Den Haag tijdens jaarwisseling

Wat in Utrecht niet lukte, slaagde in Den Haag wel: het verminderen van het aantal autobranden tijdens de jaarwisseling. Het aantal uitgebrande auto's in Den Haag daalde van honderd naar 25. Maar in Utrecht steeg het aantal brandende auto's ondanks extra maatregelen rond de jaarwisseling van 33 naar 37. Kunnen deze steden iets van elkaar leren?

Grote vuurstapels op het strand

Het maatregelenpakket in Den Haag toont veel overeenkomsten met de Utrechtse aanpak. Verschil is wel de ruimte die daar wordt geboden voor de twee grote vuurstapels op het strand bij Scheveningen en nog enkele kleinere vreugdevuren in de stad. Ook kent Den Haag een grote vuurwerkshow bij de Hofvijver.

Een woordvoerder van burgemeester Van Aartsen wil geen directe relatie uitspreken tussen deze evenementen en de afnemende jaarwisselingsschade, maar sluit dat ook zeker niet uit. Utrecht gaat in ieder geval zijn aanpak evalueren.

Meer informatie

Het CCV ondersteunt de informatie-uitwisseling tussen professionals die werkzaam zijn op het terrein van de jaarwisselingsoverlast. We verzamelen in het CCV-webdossier jaarwisselingsoverlast documenten over overlast van de jaarwisseling. Heeft uw organisatie een (beleids)document over dit thema dat ook voor andere gemeenten interessant kan zijn? Laat het ons dan weten. Dit kan door het desbetreffende document te mailen naar de webredactie.

Links