Product toegevoegd aan winkelmand
Nieuwsoverzicht
Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsoverzicht

LTO Noord en het CCV waarschuwen boeren voor drugscriminelen

Heb je een vraag?
Neem contact op met

Martijn Wildeboer
06 51 554 728

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) en Agrarische ondernemersorganisatie LTO Noord waarschuwen boeren voor drugscriminelen die het gemunt hebben op leegstaande schuren. Samen organiseren ze voorlichtingsbijeenkomsten.


Boeren worden regelmatig benaderd met de vraag of zij tegen een vergoeding een vrijstaande loods, schuur of stal willen afstaan. Vaak gaan de drugscriminelen op een sluwe manier te werk, waardoor het lang duurt voor ze gepakt worden. Martijn Wildeboer van het CCV: "Ik ken een boer die via een makelaar zijn schuur verhuurde aan een oud-ijzerhandelaar, die extra opslag nodig had. Tot aan de inval had de boer niet in de gaten dat het in feite om een drugslab ging. Hij was er binnen geweest, had met de ondernemer gesproken. Niets wees op iets anders dan oud ijzer.’’

Andere boeren worden onder druk gezet. "Bij weigering de schuur te verhuren krijgt zo’n boer ineens te horen dat de belangstellende weet waar zijn kinderen naar school gaan. Je moet stevig in je schoenen staan om nee te zeggen. Daarom is het ook zo van belang dat boeren gezamenlijk een vuist maken, met instanties als de politie en de gemeente’’, zegt Wildeboer.

Samen sterk tegen ondermijning

Het CCV ondersteunt agrariërs tegen ondermijning. Onder de paraplu van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) Buitengebied worden tegen betaling lokale samenwerkingsverbanden opgezet waarin de krachten van de gemeente, de ondernemers en deskundigen worden gebundeld.

Wil je lokale of regionale veiligheidsproblemen die betrekking hebben op veilig ondernemen met partners oppakken? Denk dan eens aan het Platform Veilig Ondernemen in je regio. In een PVO werken politie, justitie, gemeenten, brancheorganisaties en de ondernemers samen aan de oplossing van veiligheidsproblemen.