Product toegevoegd aan winkelmand
Nieuwsoverzicht
Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsoverzicht

Kerstdebat 2018: Verward gedrag of verwarde samenleving?

Hoe gaan wij in onze maatschappij om met personen met verward gedrag? Heeft alle aandacht van de afgelopen jaren hun situatie verbeterd of leidt het juist tot een beweging waardoor toch weer meer mensen tegen hun wil worden geplaatst in intramurale instellingen? Praat erover mee tijdens het kerstdebat ‘Verward gedrag of verwarde samenleving?’ op vrijdag 21 december in de Geertekerk in Utrecht.

Naar elkaar omkijken

De bijeenkomst wordt georganiseerd door Movisie, het landelijk kennisinstituut voor sociale vraagstukken. Een structureel terugkerend geluid rondom mensen met verward gedrag is dat het ontbreekt aan ’inclusiviteit’, aan ’naar elkaar omkijken’. Tegelijkertijd lijkt de grote, open vraag bij mensen met verward gedrag hoe je voorkomt dat deze mensen zo verward raken.

De sprekers Onno Hoes, Doortje Kal, Ed van Hoorn en Bauke Koekkoek geven elk vanuit hun eigen perspectief hun visie op deze vragen. Vervolgens gaan we hierover met het publiek in gesprek.

Het kerstdebat wordt muzikaal begeleid door studenten van het Utrechts Conservatorium. De toegang is gratis, aanmelden is wel verplicht.