Product toegevoegd aan winkelmand
Nieuwsoverzicht
Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsoverzicht

Informatiebijeenkomst nieuwe subsidieronde wijk-GGD’er

Een wijk-GGD’er blijkt in de praktijk een uitstekende verbindingsofficier. Wil je een wijkfunctionaris aanstellen in je gemeente? Kom dan op 10 januari naar de informatiebijeenkomst in Utrecht en vraag vóór 7 februari 2019, 14.00 uur subsidie aan. 

Het concept van de wijk-GGD’er werd vorig jaar onder begeleiding van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) in 13 gemeenten succesvol uitgerold. Nog eens 9 gemeenten startten onlangs een traject voor de invoering van een wijk-GGD’er.

Veiligheid en zorg

Een wijk-GGD’er – of wijkfunctionaris – werkt op het snijvlak van veiligheid en zorg en verbindt deze domeinen, zodat maatwerk in de aanpak van mensen met verward gedrag mogelijk wordt. Hij of zij kent de huisarts, heeft contact met de supermarkteigenaar en legt lijntjes met politie en woningbouwcorporatie. In een vroeg stadium bepaalt de wijk-GGD’er samen met (zorg)ketenpartners welke aanpak en zorg iemand nodig heeft. 

Subsidie wijk-GGD'er aanvragen

Gemeenten hebben nu opnieuw de mogelijkheid om met hun samenwerkingspartners subsidie en ondersteuning bij ZonMw aan te vragen voor de invoering en borging van een wijk-GGD’er of wijkfunctionaris (deadline 7 februari 2019, 14.00 uur). 

De wijkfunctionaris hoeft niet per se in dienst te zijn van een GGD. Het gaat om het concept van de wijk-GGD’er zoals deze in 13 andere gemeenten reeds succesvol is uitgerold. Je wordt hierbij ondersteund door het CCV. Deze ondersteuning richt zich onder meer op het creëren van bestuurlijke betrokkenheid, het maken van werkafspraken met relevante ketenpartners en de daadwerkelijke installatie van de wijk-GGD’er. 

Informatiebijeenkomst wijk-GGD'er

Op 10 januari 2019 vindt van 12.30 tot 15.30 uur bij het CCV in Utrecht een informatiebijeenkomst plaats over de subsidie en begeleiding. Heb je interesse in deze bijeenkomst? Neem dan contact op met Leonie Aarsen van het CCV, leonie.aarsen(at)hetccv.nl, 06 27 06 74 00 of meld je direct aan via het aanmeldformulier

Meer informatie: