Product toegevoegd aan winkelmand
Nieuwsoverzicht
Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsoverzicht

IJsselland-Noord gaat opkopers 2e-hands spullen controleren

Na woninginbraken worden spullen vaak doorverkocht. Om dat te voorkomen moeten ondernemers die 2e-hands spullen verkopen, een registratie van in- en verkopen bijhouden. De politie en gemeente gaan opkopers de komende tijd controleren op de registratieplicht.

Heling van gestolen goederen

In IJsselland-Noord (gemeente Kampen, Zwartewaterland, Staphorst en Steenwijkerland) werken de gemeente en politie samen in de aanpak van woninginbraak. Daarbij richten zij zich onder andere op het tegengaan van heling van gestolen goederen. Dat doen zij, omdat het voor inbrekers minder aantrekkelijk wordt om woninginbraken te plegen, als de afzetmarkt van gestolen goederen wordt verkleind.

Digitaal Opkopers Register

Het Digitaal Opkopers Register (DOR) is de moderne variant van het papieren opkopersregister. Het digitale systeem checkt automatisch via een database van wwww.stopheling.nl of een ingevoerd serienummer als gestolen goed staat geregistreerd. Wanneer dit het geval is gaat hiervan een melding naar de politie, die daarop actie kan ondernemen. Doordat steeds meer opkopers zich registeren bij het DOR, wordt www.stopheling.nl steeds vollediger.

Website stopheling.nl

De site www.stopheling.nl is een website van de politie die gekoppeld is aan een database van gestolen goederen. Consumenten kunnen via internet zelf controleren of aangeboden 2e-hands producten als gestolen geregistreerd staan bij de Nederlandse politie. Dit maakt consumenten bewuster van heling en benadrukt hun eigen rol daarin.

Zonder heler geen steler

Zonder heling, minder inbraken, diefstallen, straatroven en overvallen. Daarom pakken steeds meer gemeenten heling actief aan. Wilt u weten hoe u heling kunt tegengaan? Het onderwerp Heling op deze website geeft u een steuntje in de rug bij de aanpak van heling.