Product toegevoegd aan winkelmand
Nieuwsoverzicht
Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsoverzicht

Hondenbezitters, doe mee aan Waaks!

Gemeenten en de politie zijn blij met hondenbezitters die tijdens de dagelijkse uitlaat-rondjes fungeren als ogen en oren in de wijk. In veel gemeenten verenigen deze hondenbezitters zich in het project Waaks. Zo ook in de gemeente Korendijk waar eind deze maand het project start.

Waaks

Waaks is een samenwerkingstraject tussen de politie, de gemeente en hondenbezitters om de veiligheid in de wijk te verhogen en woninginbraak, auto-inbraak en andere criminaliteit tegen te gaan. Hondeneigenaren lopen dagelijks, op dezelfde tijden, op straat en kennen hun wijk goed. Ze herkennen verdachte situaties sneller.

Training signaleren

"Als gemeente willen we hondenbezitters vragen mee te doen aan Waaks en de ogen en oren van de wijk te zijn. Tijdens een informatiebijeenkomst geeft de politie de deelnemers een training in het signaleren van verdachte situaties en het onthouden van signalementen. Bij de bijeenkomst is een hondengeleider aanwezig die informatie geeft over het gedrag van een hond en de interpretatie daarvan", zo stelt de gemeente Korendijk. Ook de veiligheid van de hondenbezitter komt tijdens de bijeenkomst aan bod.

Het CCV helpt

Juist samen met uw buren zorgt u ervoor dat u met een prettig en veilig gevoel woont in de wijk. Waaks is 1 van de methoden waarmee u met uw buren voor een veiliger gevoel zorgt. Maar heeft u wel eens gedacht aan een WhatsAppgroep, of een Facebook groep? Of het lopen van preventierondjes met een aantal buren door de wijk? Meer informatie en tips over bureninitiatieven die uw buurt veiliger kunnen maken, leest u op de website van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.