Product toegevoegd aan winkelmand
Nieuwsoverzicht
Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsoverzicht

"Hoe lief iemand ook is, daar voorkom je geen inbraken mee"

Vlogger Enzo Knol is behoorlijk ontdaan nadat er in zijn huis werd ingebroken en er niet alleen een behoorlijke ravage werd aangericht, maar er ook veel spullen werden ontvreemd. CCV-directeur Patrick van den Brink herhaalt bij 6Inside nogmaals de inbraakpreventieboodschap van het CCV die voor iedereen geldt: "Sluit ramen en deuren, laat een lichtje branden en leg waardevolle spullen uit het zicht."

 

Op de vraag van de verslaggever of het verstandig is om op social media je inboedel in beeld te brengen, antwoordt Van den Brink: "Als je heel veel mooie spullen in beeld brengt, dat geldt bijvoorbeeld voor je inboedel, maar dat geldt ook voor horloges of sieraden, en je zet het op internet… je weet nooit wie het allemaal bekijkt. En sommige mensen kunnen dan denken: Hey dat is interessant, daar gaan we een keer langs."Enzo Knol vraagt zich in de vlog waarin hij over de inbraak vertelt af waar hij deze inbraak, en de ellende die erbij komt kijken, aan heeft verdiend. "Ik ben zo lief en aardig voor iedereen", zo stelt hij. "Hoe lief iemand ook is, daar voorkom je geen inbraken mee", zo stelt de voice-over van 6Inside.

Van den Brink begrijpt het gevoel van onmacht van Enzo Knol. Een inbraak heeft grote impact op iemands gevoel van veiligheid.  Tot slot heeft Van den Brink nog een algemene tip: "Denk goed na over wat je wel vertelt en wat je niet vertelt." Speciaal voor Enzo Knol voegt hij daaraan toe: "En dan kun je nog steeds een fantastisch vlog maken."