Product toegevoegd aan winkelmand
Nieuwsoverzicht
Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsoverzicht

Het Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging werkt!

Donderdag 9 mei waren verzekeraars en andere organisaties binnen de auto-industrie te gast op het event ‘Van voertuigbeveiliging naar databeveiliging’ in Eindhoven dat werd georganiseerd door Kiwa SCM en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV).

Tijdens het ochtenddeel werd gesproken over de waarde van het Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging en de ambities die het CCV met het keurmerk heeft. Ook ging Martine Hoofwijk (adviseur Keurmerken CCV) in op het risicomodel. Het risicomodel zorgt ervoor dat de certificering van een voertuig past bij het risico. Het model geeft ook inzicht in de diefstal van onderdelen. Zo blijken de sturen van de A3 Sline heel populair onder het dievengilde. De schadelast hiervan is 1.6 miljoen euro, bijna even groot als de schadelast van compleet gestolen A3’s (2 miljoen).

Middagdeel

Tijdens het middagdeel werd stilgestaan bij de vraag hoe auto’s in de toekomst beveiligd gaan worden met ontwikkelingen als MaaS (Mobility as a Service) en Connected Cars in het achterhoofd. Er vonden leuke discussies plaats over de echte risico’s, aan de hand van een aantal ferme stellingen onder leiding van Carlo van de Weijer.

Het CCV is sinds 1 april eigenaar van het Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging. Deze overname is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met een Commissie van Belanghebbenden. Hierin zijn onder andere afnemers, leveranciers, verzekeraars, autoleasemaatschappijen en de certificatie-instelling vertegenwoordigd.  

Vragen? 

Heb je vragen over het keurmerk? Mail naar voertuigbeveiliging@hetccv.nl