Product toegevoegd aan winkelmand
Nieuwsoverzicht
Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsoverzicht

‘Het CCV helpt onze mbo-onderwijsinstelling veiliger te maken’

“Heb je een probleem waar je niet aan toekomt? Win een CCV’er!” Die oproep om projecten aan te melden voor deze actie, was niet aan dovemansoren gericht. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) ontving een flink aantal reacties, met vele uiteenlopende verzoeken. 6 inzendingen werden geselecteerd.  

Een van de geselecteerde inzendingen was die van mbo-opleiding Rijn IJssel. Arno van Dorland, coördinator Sociale Veiligheid en Integriteit, ging gelijk op het aanbod in. “Ik zag het bericht op LinkedIn en dacht dit is geweldig. Ik kende het CCV als organisatie, maar we hadden nog nooit in directe zin met elkaar samengewerkt.”

Van Dorland van de onderwijsinstelling voor mbo in Arnhem was erg enthousiast. “Ik dacht dit is mijn kans. Ook ik heb bergen werk waar ik  niet aan toe kom, dus hoe mooi zou het zijn om met een professionele partij als het CCV te kunnen samenwerken en om het voor iedereen veiliger te kunnen maken op school.” De coördinator Sociale Veiligheid en Integriteit was enorm verrast toen zijn voorstel werd uitgekozen. “Dit had ik nooit verwacht.”

Kennis en ervaring

Hij volgde de publicaties van het CCV altijd al op de voet. “We zitten in hetzelfde werkgebied en het CCV is voor mij een belangrijke bron van kennis en ervaring. Niet alleen in het kader van bevordering van deskundigheid, maar ook voor innovatie op het gebied van veiligheid.” Van Dorland krijgt vaak nieuwe ideeën voor het verbeteren van de veiligheidssituatie bij zijn organisatie door de publicaties van het CCV. “Het CCV doet onderzoek en een belangrijk aspect is dat ze de resultaten laten zien. Ook spreekt het overkoepelende karakter van de stichting mij aan en dat ze werken voor zowel het publieke, semipubliek als private domein.”

"Ik krijg door het CCV vaak nieuwe ideeën voor het verbeteren van de veiligheidssituatie op onze school"

Het CCV had 5 criteria opgesteld aan de hand waarvan de inzendingen werden beoordeeld. De inzending van Rijn IJssel kwam van de 22 inzendingen op de 3e plek. Ze scoorden goed omdat het een uitdagende opdracht is, het CCV de kennis en kunde heeft om deze uit te voeren én omdat het een nieuwe doelgroep is. "Het onderwijs is nu niet onze primaire doelgroep", legt CCV-adviseur Sten Meijer uit. CCV-adviseur Marjolijn van Hest vervolgt: “We gaan Rijn IJssel helpen het beleid voor sociale veiligheid verder vorm te geven en ervoor te zorgen dat er meer samenhang is. Ook helpen we dit beleid te laten landen op de werkvloer.”

Dit is volgens Van Hest belangrijk want sociale veiligheid is een zaak van iedereen die deel uitmaakt van de school als sociale gemeenschap. Van docenten en studenten, managers, conciërges, coaches, veiligheidscoördinatoren, schoolmaatschappelijk werkers, baliemedewerkers en bezoekers. Kortom: van iedereen die actief is binnen de instelling. Het CCV en Rijn IJssel gaan samen verder samen in gesprek om tot een praktische invulling te komen.

Draagvlak

Van Dorland beaamt dat draagvlak creëren belangrijk is. “Op het moment dat het niet veilig is, komen de studenten niet tot leren en de medewerkers niet tot werken. Sociale veiligheid is een complex onderwerp en dat uitdragen, daarbij kan het CCV met haar ervaring ons helpen.” Van Dorland ging 3,5 jaar geleden aan de slag als coördinator Sociale Veiligheid en Integriteit op Rijn en IJssel. Hij stond voor een enorme taak op een mbo-school met 24 locaties, ruim 12.000 studenten en 1400 medewerkers. Er is al flink wat werk verzet.

"Je moet wel rekening houden met de risico's die je loopt"

De onderwijsinstelling heeft op het gebied van sociale veiligheid de afgelopen 3 jaar de stap gemaakt van een voornamelijk incident-gedreven aanpak naar een meer procesmatige aanpak. “We ontdekten op basis van een zelf ontwikkeld risicomodel sociale veiligheid dat we een aantal gevaren lopen. Dat betekent niet dat we onveiliger zijn dan andere scholen, maar je moet wel rekening houden met de risico’s die je loopt.”

Dik handboek

Rijn IJssel stelde een aanpak op aan de hand van 14 hoofdthema’s sociale veiligheid, zoals agressie en geweld, pesten, discriminatie en seksuele intimidatie. “We hebben alle kennis en ervaring van binnen en buiten de organisatie over deze thema’s gebundeld in een dik handboek. Dat bieden we in hapklare brokken aan docenten aan, door middel van onder meer een vraag-antwoordvorm op intranet.”

Door het handboek heeft de organisatie alle acties en maatregelen in beeld waarmee ze medewerkers, studenten en bezoekers kunnen ondersteunen. Het is volgens de coördinator zaak om alle acties en initiatieven voor sociale veiligheid goed in beeld te brengen bij de stakeholders. Zo kunnen ze zien hoe de aanpak van de organisatie is op dit gebied. “Hoe zorgen we dat uw zoon of dochter hier veilig kan studeren? Dit overbrengen is iets waar het CCV ons hopelijk bij kan helpen.”

Aan de slag

De komende maanden gaan de CCV-adviseurs aan de slag met de geselecteerde projecten, waaronder die van Rijn IJssel. Wil je ook lezen over de andere projecten? Word lid van onze nieuwsbrief of volg ons op Twitter. Wil je meer weten? Neem dan contact op met CCV-adviseur Leonie Aarsen op leonie.aarsen(at)hetccv.nl of te bellen met 06 27 067 400.