Product toegevoegd aan winkelmand
Nieuwsoverzicht
Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsoverzicht

Het CCV blijft stevig inzetten op aanpak High Impact Crimes

Tijdens het congres ’10 jaar bestrijding van High Impact Crimes’ van het ministerie van Justitie en Veiligheid vandaag in Rotterdam, wordt teruggeblikt en vooruitgekeken. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) – waar HIC een belangrijk thema is - presenteert diverse aanpakken van HIC. Ook lanceert het CCV een interactieve 360-gradentraining over overvallen, toont de meerwaarde van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) en laat de congresbezoekers kennis maken met de HIC-preventiewijzer. 


360-graden trainingsvideo met keuzemogelijkheid

Het CCV is blij de nieuwe 360-gradentraining over overvallen te kunnen aanbieden. “Het is een training die met de nieuwste technologie mogelijk is gemaakt. Dit zorgt voor een 360-gradentrainingsvideo mét keuzemogelijkheden. Dit is onze eerste interactieve video!”, aldus een enthousiaste CCV-adviseur Colin Voetee.

Via de 360-gradenvideo’s kunnen gevaarlijke situaties levensecht worden nagebootst. Ze vergroten de bewustwording en geven burgers en bedrijven tips te voorkomen dat ze slachtoffer worden. Er waren al video’s gemaakt voor horecapersoneel, senioren en jongeren. Thema’s zijn onder meer overvallen en babbeltrucs. De nieuwe 360-gradenvideo’s van het CCV zijn vanaf vandaag gratis te downloaden in de appstore en in de playstore.

Meerwaarde van PKVW

Tijdens een workshop over het PKVW krijgen deelnemers inzicht in dé plekken waar inbrekers hun slag slaan én hoe ze dit kunnen voorkomen. De eisen van het PKVW bevorderen bijvoorbeeld het sociale toezicht. “Juiste verlichting zorgt ervoor dat een inbreker in de kijker staat en die plekken daarom liever overslaat. Het PKVW maakt de hele buurt veiliger en vergroot de veiligheidsbeleving in de woonomgeving. En dát bevordert zowel de sfeer als het imago van de wijk”, aldus CCV-adviseur Susanne Schat.

HIC-preventiewijzer

Het congres is de uitgelezen kans om de HIC-preventiewijzer van het CCV te bekijken. Allerlei praktische voorbeelden die ook tijdens deze dag worden genoemd, zijn te vinden in deze database, die vol staat met maatregelen om HIC aan te pakken. Door deze HIC-preventiewijzer zorgt het CCV ervoor dat de kennis voor de aanpak van HIC beschikbaar blijft. Succesvolle maatregelen die nog ontbreken in de preventiewijzer kunnen gestuurd worden naar HIC(@)hetccv.nl zodat de database actueel blijft.

Meer informatie

Kun je er vandaag niet bij zijn? Geen zorgen, want je krijgt een herkansing op het landelijk CCV-congres ‘Het CCV: houd(t) je veilig’ op 27 juni in Utrecht. Deze is bijna vol dus meld je snel aan ! Heb je vragen over de aanpak van High Impact Crimes door het CCV, neem dan contact op met CCV-adviseur Marjoke Korff de Gidts