Product toegevoegd aan winkelmand
Nieuwsoverzicht
Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsoverzicht

Hardere aanpak hennepteelt in Rotterdam succesvol

Sinds november heeft een speciaal hennepteam van de politie, gemeente Rotterdam en netbeheerder Stedin 66 hennepkwekerijen opgerold. Het is voor het eerst in Rotterdam dat zo actief op wietteelt wordt ingezet schrijft het Algemeen Dagblad.

Langs bij verdachte adressen

Verdachte adressen krijgen sinds november bezoek van de politie, samen met iemand van de gemeente Rotterdam en een Stedin-medewerker. Na een melding zoeken de 3 partijen naar aanwijzingen of er in de woning inderdaad een wietplantage schuilgaat. "Meestal bellen mensen omdat ze ergens een sterke wietlucht ruiken", zegt agent Roel Vunderink in het Algemeen Dagblad. "Bij ongeveer een kwart van de meldingen is het raak."

Heel Rotterdam

Het hennepteam is 2 dagen per week actief in de wijken Prins Alexander, Kralingen, Crooswijk, een deel van het oude Noorden, Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel. Volgens Vunderink is het de bedoeling dat deze aanpak uiteindelijk in heel Rotterdam gebruikt gaat worden. Maar daar moet wel voldoende capaciteit en geld voor worden vrijgemaakt.

Barrièremodel

Met het barrièremodel hennepteelt van het CCV kunt u deze vorm van georganiseerde criminaliteit en de wereld eromheen ordenen en analyseren, om daarmee meer inzicht te krijgen in het criminele proces. Hierdoor ontdekt u welke barrières u en uw veiligheidspartners kunnen opwerpen om het werk van de crimineel te verstoren.