Product toegevoegd aan winkelmand
Nieuwsoverzicht
Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsoverzicht

Gemeente Den Haag en Eneco starten Living Lab Scheveningen

De gemeente Den Haag en Eneco starten een Living Lab Scheveningen. Slimme lichtmasten, zogenoemde Smart City Hubs, moeten bijdragen aan een veiliger en aantrekkelijker Scheveningen.

Lichtmasten

De lichtmasten zijn voorzien van elektriciteit, hebben de juiste hoogte en vormen daardoor een bruikbaar netwerk in de openbare ruimte. Aan de masten worden sensoren en objecten, zoals camera’s en Small Cells (volgende generatie telecomnetwerk) toegevoegd. Mogelijkheden die zo worden gecreëerd zijn onder meer het op afstand beheren van verlichting, het meten van luchtkwaliteit, geluidsoverlast en verkeersdrukte. Door gebruik te maken van data en meer te meten in openbare ruimtes kan efficiënter om worden gegaan met tijd, geld, ruimte en energie.

Zintuigbeïnvloeding wordt regelmatig ingezet om sociale veiligheid te verbeteren. De focus kan ook liggen op het verbeteren van veiligheidsgevoelens. U kunt zintuigbeïnvloeding dus inzetten voor het verbeteren van objectieve en subjectieve veiligheid. Wilt u hier meer over weten? Neem een kijkje in ons webdossier zintuigbeïnvloeding of neem contact op met CCV-adviseur Sten Meijer.