Product toegevoegd aan winkelmand
Nieuwsoverzicht
Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsoverzicht

Europees drugsrapport 2018: meer drugsdoden

In het deze week gepubliceerde 'Europees drugsrapport 2018: trends en ontwikkelingen' signaleert het EU-drugsagentschap (EMCDDA) een verontrustend en stijgend aantal drugsdoden en aanwijzingen voor een verhoogde drugsproductie in Europa.

XTC

Nederland en België zijn nog altijd koploper als het gaat om de productie van XTC.

Cocaïne

Cocaïne is de meest gebruikte illegale stimulerende drug in Europa. Ongeveer 2,3 miljoen jongvolwassenen (15-34 jaar) hebben de drug het afgelopen jaar gebruikt. De meeste sporen cocaïne in het gemeentelijk afvalwater werden aangetroffen in steden in België, Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Verenigde aanpak

De voorzitter van de raad van bestuur van het EMCDDA, Laura d’Arrigo: "De gevaren van drugs voor de volksgezondheid en de veiligheid in Europa blijven vragen om een verenigde aanpak. Het in 2017 aangenomen EU-actieplan inzake drugs biedt het kader voor Europese samenwerking. Het is essentieel dat ons monitoringsysteem in de pas blijft lopen met de verschuivende drugsproblematiek en de nieuwe trends."

Meer weten?

Wil je weten hoe je een complexe vorm van criminaliteit het beste aan kunt pakken? Volg dan de interactieve CCV-training Ontwikkel een barrièremodel. Tijdens de training leer je op een andere manier naar georganiseerde misdaad te kijken, waardoor je tot nieuwe inzichten voor een aanpak komt.