Product toegevoegd aan winkelmand
Nieuwsoverzicht
Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsoverzicht

Dieven gebruiken nieuwe manier om auto's te stelen

Een trend in autodiefstal is het versterken van het sleutelsignaal bij sleutelloze auto’s, maar auto’s worden ook op een ouderwetse manier gestolen door een ruitje in te tikken. Marc Rooding kreeg te maken met een nieuwe manier om een auto te jatten.

Midden in de nacht werd bij hem aangebeld door twee agenten. Zij hadden een melding gekregen vanuit een callcenter dat in zijn BMW was ingebroken. Die bleek een ingeslagen ruit te hebben, maar er was niets gestolen.

Kabel doorgeknipt

De volgende dag kreeg Rooding diverse foutmeldingen te zien in het autodisplay. Bij de dealer bleek dat de inbrekers een stuk van de kabelboom hadden doorgeknipt om het alarm uit te schakelen. Hierdoor kon het callcenter geen tweede keer gebeld worden bij inbraak. Rooding vermoedt dat de inbrekers de wagen op een later tijdstip alsnog wilden meenemen.

Het CCV en AVc adviseren

Heb je als gemeente vragen over het ontwikkelen van een lokale aanpak autokraak? Het CCV en Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) helpen graag. Afhankelijk van de vraag hebben we telefonisch contact om informatie en tips te geven, komen we langs om samen het probleem in kaart te brengen, een schouw te doen of een beleid uit te schrijven. Net wat er volgens jou nodig is. Stuur ons een bericht en mail naar autokraak(at)hetccv.nl.


Lees ook: Auto’s met ‘slimme’ sleutels zijn de klos