Product toegevoegd aan winkelmand
Nieuwsoverzicht
Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsoverzicht

Criminelen: kiek uut!

Het wordt uitkijken geblazen voor criminelen die het gemunt hebben op de Achterhoekse buitengebieden. Publieke en private partijen in de acht gemeenten Berkelland, Bronckhorst, Oost-Gelre, Oude IJsselstreek, Aalten, Doetinchem, Winterswijk en Montferland hebben de handen ineengeslagen en starten met het Keurmerk Veilig Buitengebied om de veiligheid in de Achterhoekse buitengebieden te vergroten. Het project wordt begeleid door PVO Oost-Nederland en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

Gezamenlijke aanpak

Ondermijnende criminaliteit steekt ook in de Achterhoek steeds vaker de kop op. Het afgelopen jaar zijn er verschillende hennepkwekerijen en drugslabs opgerold. Volgens de aanpak van het Keurmerk Veilig Buitengebied gaan alle partijen die actief zijn in de Achterhoekse buitengebieden – waaronder gemeenten, politie, brandweer, Openbaar Ministerie, burgers, landbouworganisaties, waterschap, natuurmonumenten en jagers- nu gezamenlijk aan de slag om de criminaliteit in buitengebieden terug te dringen. Uniek is de overkoepelende samenwerking tussen alle gemeenten in de Achterhoek. Zo wordt voorkomen dat criminelen hun activiteiten verplaatsen van de ene naar de andere gemeente in de Achterhoek. 

Op zaterdag 16 maart aanstaande geven de burgemeesters van de acht Achterhoekse gemeenten gezamenlijk het startsein voor het project Keurmerk Veilig Buitengebied.

Datum: zaterdag 16 maart 2019

Locatie: 

IJsboerderij ’t Dommerholt

Hambroekweg 6

7271 NA Borculo  

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:

 • Vanaf 09.30 uur Ontvangst
 • 10.00 uur Toespraken door:
  • Joost van Oostrum, burgemeester van gemeente Berkelland
  • Marianne Besselink, burgemeester van gemeente Bronckhorst
  • Patrick van den Brink, directeur CCV
  • John Berends, commissaris van de Koning provincie Gelderland
 • 10.45 uur Officiële aftrap
 • 11.00 uur Gelegenheid tot vragen stellen
 • 11.30 uur Einde bijeenkomst

Aanmelden 

Voor het bijwonen van deze bijeenkomst kun je je aanmelden bij Vincent Leenders, Communicatieadviseur Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland, tel. 06-25019903, v.leenders@pvo-oostnederland.nl. Voor aanvullende informatie, of contact met ondernemers of andere lokale partijen kun je terecht bij Vincent Leenders.