Product toegevoegd aan winkelmand
Nieuwsoverzicht
Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsoverzicht

CIBV heeft licentie voor UPD’s met CCV-keurmerk

Maandag 8 oktober sloten het CCV en de certificatie-instelling CIBV een licentieovereenkomst voor certificatie van uitgangspuntendocument brandbeveiliging. Dit betekent dat CIBV bedrijven die uitgangspuntendocumenten brandbeveiliging opstellen, mogen beoordelen volgens het CCV-certificatieschema.

Als CIBV tevreden is over de opgestelde uitgangspuntendocumenten en de opstellers aan de eisen van het CCV-certificatieschema voldoen, mogen ze het CCV-keurmerk gebruiken en worden ze vermeld op hetccv.nl/vakman.

Vakmanschap

Een keuze voor een uitgangspuntendocument brandbeveiliging met CCV-keurmerk is een keuze voor vakmanschap. Het document voldoet namelijk aan de gestelde kwaliteitseisen en houdt rekening met de afspraken over brandbeveiliging tussen de gebouwgebruiker en kaderstellende partijen zoals het bevoegd gezag en verzekeraars. CIBV controleert steekproefsgewijs de opgestelde uitgangspuntendocumenten en gaat na op de opstellers voldoende gekwalificeerd zijn. 

Vakman

Bureaus en organisaties die gecertificeerde uitgangspuntendocumenten brandbeveiliging aanbieden zijn binnenkort te vinden op hetccv.nl/vakman.