Product toegevoegd aan winkelmand
Nieuwsoverzicht
Terug naar nieuwsoverzicht
Nieuwsoverzicht

CCV-directeur trapt de 9e dag van de Veiligheids10daagse voor senioren af

Tijdens de Veiligheids10daagse van de ANBO is het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) ook dagelijks aanwezig om senioren te informeren over veilig wonen en het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Op donderdag 11 april was het de beurt aan Patrick van den Brink, onze directeur, om de bijeenkomst bij de Volksbank in Utrecht af te trappen.Om aan te geven dat we gewend zijn om antwoord te geven als iemand ons iets vraagt aan de deur en beschaafd te blijven, deed Van den Brink een babbeltruc met een vrouw uit het publiek. Hij liet zien hoe makkelijk het gaat. Laat je niet afleiden, doe niet open als je niemand verwacht en meld verdachte situaties, was het devies.

Cilindertrekbeveiliging

In de workshop inbraken en babbeltrucs liet Jeroen Overing onder andere cilindertrekbeveiliging zien. Sybren van der Velden (landelijk coördinator woninginbraken Nationale Politie) gaf meer tips over babbeltrucs.

Een man uit het publiek vertelde over een babbeltruc die hij zelf heeft meegemaakt. Er kwam een oplichter bij hem aan de deur die zei van de gemeente te zijn. De man moest €50 afrekenen voor een jas, maar hij had maar €20. Dat was goed. De jas was uiteindelijk veel te groot.

Meer weten? Bekijk het dossier Senioren en Veiligheid van het CCV op onze website.